PLAZMA #1 ÇIKTI!!!

101 replies · 29,451 views

PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
bence $oyle olabilirdi; ikinci sayI icin yeterince aktif olamayan sensei yerine bir yardImcI editor alinabilir yada editor kadrosu degi$tirilmesi tartI$ILabilirdi. (burada sensei ile herhangi bi husumetim yok ancak butun i$ler spritus un uzerine kaldi) bundan ba$ka derginin iki ayLIk cIkIp cIkmayacagI tartI$ILIp karara baglanIrdI. en azIndan toplantIya katILanlarIn verdigi karar yine cogunlugun istegiyle de facto olarak da olsa bozulurdu yada $oyle bi$ii onerilebilirdi bunu daha onceki postlarda bi yerde de yazdIm sabnIyorum. cok mukemmel olmasa da sadece ikinci sayI icin ozel bi reader yazilir veya da ikinci sayI reader olmadan text olarak cIkarILIr ve gerekiyorsa yine sadece ikinci sayI icin yeni bi editor takImI olu$turulur ve bu $ekilde ikinci sayInIn hemen hemen daha onceden karar verilen tarihte cIkmasI saglanabilirdi. ucuncu sayI icin aradan gecen iki ayda gerekli hazirliklarI yapILmI$ ve tamamlanmI$ esas reader da ortaya cIkar sonra istenirse ikinci sayI daha sonra bir de tekrardan ucuncu sayInIn readeri ile cIkarILabilirdi.
neyse benim fikrim budur ancak ne toplantI kararI almak ne de toplantIda karar aldiktan sonra bunlarI uygulayacak kadar zaman zaten kalmamI$tIr. bu tarihten sonra derginin $ubat ba$Inda cIkmasI benim icin hayaldir.
bu arada elbetteki derginin asIL icerigini olu$turan, yazILarIn kendisidir. bilmiyorum kim $ubat sayIsI icin yazi hazirladI ama benim 11ocakta yazilmi$ iki tane yazIm duruyor.
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
toplantılarda derginin deadline'ı için kesin bir tarih belirlenmedi. ayda bir olsun, 2 ayda bir olsun ve 3 ayda bir olsun gibi görüşler belirtildi ama kesinlikle karara bağlanmadı. ben de net üzerinden görüş belirten bazı scener arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda, derginin editörü olarak en ideal periyodun 2 ayda bir olması gerektiğine karar verdim. sonuç olarak alınmış bir kararın ihlali ve emrivaki bir durum söz konusu değildir. lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım...
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by spritus@Jan 21 2006, 05:48 PM
toplantılarda derginin deadline'ı için kesin bir tarih belirlenmedi. ayda bir olsun, 2 ayda bir olsun ve 3 ayda bir olsun gibi görüşler belirtildi ama kesinlikle karara bağlanmadı. ben de net üzerinden görüş belirten bazı scener arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda, derginin editörü olarak en ideal periyodun 2 ayda bir olması gerektiğine karar verdim. sonuç olarak alınmış bir kararın ihlali ve emrivaki bir durum söz konusu değildir. lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım...
[post=4606]Quoted post[/post]

Sey kem kum ...Ben bi deneme yapiyomda .. Bu plazmaya script tarzi bir sistem yazmaya calisiyom ...Bi ilgilenen olcak mi?yapmiyim mi? sormadan devam etmiyim dedim de?Fazladan okuyucu goz cikarmaz herhalde...Yani arabirim sabit sadece icerigin degisegi bir sistem..
Eger konusmak isterseniz MSN : [email]vmeydaneri@yahoo.com[/email]
Algoritmik Geometri^S!P and MEE!ditor 64/4 kb intro tool.
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by chenmy1@Jan 25 2006, 02:05 AM
Sey kem kum ...Ben bi deneme yapiyomda .. Bu plazmaya script tarzi bir sistem yazmaya calisiyom ...Bi ilgilenen olcak mi?yapmiyim mi? sormadan devam etmiyim dedim de?Fazladan okuyucu goz cikarmaz herhalde...Yani arabirim sabit sadece icerigin degisegi bir sistem..
Eger konusmak isterseniz MSN : [email]vmeydaneri@yahoo.com[/email]
[post=4656]Quoted post[/post]

anesthetic şu an bir outfit yazıyor ve dergi için bu kullanılacak. yazılacak bir scriptin, derginin data dosya yapısı tamamen değişeceği için bir anlamı olur mu bilmiyorum. açıkcası derginin türlü türlü readerlarla yayınlanmasını okuyucunun kafasını karıştırmaması açısından doğru bulmuyorum. isterseniz kendiniz için rahatça okuyabileceğiniz bir reader yazabilirsiniz (tıpkı erik'in yaptığı gibi). ama size tavsiyem bu enerjinizi ve zamanınızı demo ve intro yapmak için harcayın.
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
anes rulez!
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by vigo@Jan 25 2006, 11:10 AM
anes rulez!
[post=4662]Quoted post[/post]

anes+erik rulez! 😃
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by PE&OAS+Jan 25 2006, 03:18 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(PE&OAS @ Jan 25 2006, 03:18 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-vigo@Jan 25 2006, 11:10 AM
anes rulez!
[post=4662]Quoted post[/post]

anes+erik rulez! 😃
[post=4673]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Tamam arkadaslar ben ona karismiyom ama bende kendi capimda bir okuyucu yapicam sirf deneme amacli bitince atarim dun basladim iste eski yani 1 deki yazilari geciriyorum...Olmassa sadece ben kulanirim 🙂 GUI kodlamayi seviyorum ...
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
abi acIkcasI kimsenin reader yazILmasIna kar$I cIkacagIni du$unmuyorum. bi tane kendi reader i dI$Inda ba$ka reader larIn yazILmasI derginin okunurlugunu arttIrIr bence. daha once de yazdIm, ben nasI okumak istiyorsam oyle bi reader yazdIm. anes'in bi tane yazdIgIndan haberim yoktu, daha sonra onun ve benim ne yapmak istedigimiz hakkInda biraz konu$tuk o kadar. anes'in kendi kafasInda bir dosya formatI var, (benim --< gibi tag kullandigim gibi) ve okuyucuyu buna gore yaziyor ve bundan sonraki sayILar da o formata gore cIkacak. eger ben de kodlamaya ba$lamadan once haberim olsaydI o formatI okuyacak bicimde kodlardIm. neyse diyecegim eger cok ters olmazsa anes ile konu$ onun du$undugu formatI okuyacak $ekilde kodlamaya cali$. script'ten ne kastettigini anlamadIm kusura bakma🙂
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by eirik@Jan 25 2006, 05:32 PM
abi acIkcasI kimsenin reader yazILmasIna kar$I cIkacagIni du$unmuyorum. bi tane kendi reader i dI$Inda ba$ka reader larIn yazILmasI derginin okunurlugunu arttIrIr bence. daha once de yazdIm, ben nasI okumak istiyorsam oyle bi reader yazdIm. anes'in bi tane yazdIgIndan haberim yoktu, daha sonra onun ve benim ne yapmak istedigimiz hakkInda biraz konu$tuk o kadar. anes'in kendi kafasInda bir dosya formatI var, (benim --< gibi tag kullandigim gibi) ve okuyucuyu buna gore yaziyor ve bundan sonraki sayILar da o formata gore cIkacak. eger ben de kodlamaya ba$lamadan once haberim olsaydI o formatI okuyacak bicimde kodlardIm. neyse diyecegim eger cok ters olmazsa anes ile konu$ onun du$undugu formatI okuyacak $ekilde kodlamaya cali$. script'ten ne kastettigini anlamadIm kusura bakma🙂
[post=4686]Quoted post[/post]

Tabi canim cok olmasi iyidir .. Ben scriptten kastim benim plazmam kodu bir kez yazilacak bundan sonraki plazmalarim sadece icerik degisecek sekilde yapiyorum 🙂
Bu sekilde diger sayilari kodlamadan okuycam..
Neyse hala ugrasiyom bitince 1. sinin benim yazdigim versionuna bakabilirsiniz 🙂
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
üzülerek belirtiyorum ki plazma sayı 2'de yeni bir outfit bulunmayacak. bunun en önemli sebebi nightshift için yapılan hazırlıklar tabi ki. kod hakkında bir durum raporu vermem gerekirse:
-editör toolu bitti.
-gui readera directdrawda başlandı. dergi datasını henüz okumuyor. parser marser hak getire.
-sistemin tamamının teorisi ve çoğunun algoritması kafamda sona erdi 🙂
plazma 3 ve sonrasında karşınıza çıkan hemen hemen her şey (ana başlıkların tipinden tutun da butonların yerlerine kadar) editörlerin seçimi olacak ve bana, readerı başka platformlara port etme ve port edenlere yardımcı olma görevi düşecek.
tabi nightshift'ten önce biraz süre kalırsa bir sürpriz olabilir ama büyük ihtimalle olmayacaktır.
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
hadi ya 🙁
PLAZMA #1 ÇIKTI!!!
Originally posted by anesthetic@Jan 26 2006, 05:56 PM
üzülerek belirtiyorum ki plazma sayı 2'de yeni bir outfit bulunmayacak. bunun en önemli sebebi nightshift için yapılan hazırlıklar tabi ki. kod hakkında bir durum raporu vermem gerekirse:
-editör toolu bitti.
-gui readera directdrawda başlandı. dergi datasını henüz okumuyor. parser marser hak getire.
-sistemin tamamının teorisi ve çoğunun algoritması kafamda sona erdi 🙂
plazma 3 ve sonrasında karşınıza çıkan hemen hemen her şey (ana başlıkların tipinden tutun da butonların yerlerine kadar) editörlerin seçimi olacak ve bana, readerı başka platformlara port etme ve port edenlere yardımcı olma görevi düşecek.
tabi nightshift'ten önce biraz süre kalırsa bir sürpriz olabilir ama büyük ihtimalle olmayacaktır.
[post=4733]Quoted post[/post]

Pek zor bir seçim değil aslında. Resident demosu mu Plazma mı? Resident demosu 🙂 Mazeret olsun da böyle olsun, canım kurban :lol: