Originally posted by skate@Jan 9 2006, 11:34 AM
Adam akıllı bir editör kodlanır ya da "780 pixel genişliğinde bir HTML tableının içine gömün herşeyi istediğiniz HTML editörüyle" denirse,
... Örnek olarak düz yazı için Arial ve code blokları için fixed font olarak Coriuer New ....
katILmakla birlikte iki ufak $eyi duzeltmek istiyorum, pixel bazInda bi sInIrLandirma farkLI ekran cozunurlugu kullanan ki$ilerde (malum artik dos da degil windows dayIz🙂 ) sorunlara yol acacaktir. bence max 70 karakterlik satIr sInIrlandirmasI uygundur. onu nasI ayarlayacaz diyenler, word kullaniyorlarsa sayfa buyuklugunu 15 cm nin iki birim gerisine cekerlerse elde edebileceklerdir.
bir de arial kullanmak herkeste okunur olmasI icin iyi ama bence arial tek duze, sonucta universiteye bitirme tezi vermiyoruz. bence verdana yada tahoma hem okunabilirlik hem de standartla$ma konusunda daha iyi fontlar. bu arada font konusunu tarti$iyorum ama ben zaten html degil .txt olarak gonderdim yazILarImI ama daha ba$Indan beri (kasImdan) html ile yazILarIn formatlanmasInIn, oturmu$ bi standart olmasI gerekcesiyle savunuyordum. courier new icin soyleyecek bi lafIm yok🙂
@ragnor: ici bo$ bilgisayar dergilerine para vermemek konusunda katiliyorum fakat bildigim kadariyla chip 5 yada 5.5 milyonken, ve en ucuz sayILabilecek bilim teknik dergisi de 3.5 milyonken pc world e 4 milyon o kadar da cok gelmedi bana. ama bana sen aldin mi diye sorarsan almadIm, ay sonuna kadar fazladan param olmazsa da almayI du$unmem acIkcasi🙂
bu arada biz dergi $oyle olsun boyle olsun diye tartI$Irken dergi editorleri ve geli$tiricleri acaba bu ba$LIgI takip ediyorlar mI bi acIkLama yapsalar🙂)