demodojo 1st PC intro

55 replies · 35,666 views

demodojo 1st PC intro
yalnız ben vedat'ın "bebeler" lafına cidden çok gücendim. bu demek oluyor ki ona göre ben ve peandoas'ın scene'de yeri yok. Ki ne ben ne de peandoas "doom3 isteyen bebeler" grubunda değiliz. Eğer bebe olmadığımı kanıtlayacaksa (ve nightshift'e geleceksen) seni nightshift'te ufak bir demo atışmasına bekliyorum. on the fly gibi bir şey olacaksa hem atışma olur biraz heyecan olur hem de 18- kişilerin de scene'de yeri olup olmadığını görmüş oluruz. Bu arada bu yaş grubu c64'dan anlamaz demişsin de sen ne kadar anlıyorsun onu sorayım...
Lütfen yine yanlış anlayıp da laf atma. şu an o söze çok sinirlendim. böyle bir söz söylemen hiç yakışık kalan bir durum değil. biraz egoizm olacak ama bu gün vedat'ın bebe dediği o kişi plazma'yı kodluyor. aynı şekilde bebe grubuna soktuğu 18- kişilerden ikincisi c64 memory map'ini ezbere biliyor. peki sen c64 memory map'i nedir biliyor musun? Hiç sanmıyorum ya neyse...
100% pure coder pr0n
demodojo 1st PC intro
Originally posted by PE&OAS@Dec 29 2005, 09:11 PM
[b]Soyle demek istemedim .."Haydin yapakda egomuzu tatmin edek.."
Yok boyle bisi ...
[post=4018]Quoted post[/post]

gerçi skate yazmışta gerekeni, bunuda vurgulayayım dedim, aslında olay skate'in sidik yarıştırmak olarak adlandırdığı bir şekilde bence, yani tam olarak ego tatmini... (ama ego tatmini kelimelerini başka bir anlamda kullanıysan yanlışta bir açıklama oldu bu)
[post=4031]Quoted post[/post]

[/b]

belki yanlis kullanmisimdir ...
Neyse sonuc gene benim dedigime variyo oylede olsa boylede olsa sonucda daha cok kisiye ulasmadigin surece (hitap etmedigin surece) demonun bence anlami yok..
@MAd: sana bisi diyen oldumu simdi?Ben bebeler derken son kullanicilari bu isten anlamayanlari kast ettim niye ustune alindin simdi..Lol
ManyetiQ / Chenmy1
demodojo 1st PC intro
Originally posted by vmeydaneri@Dec 29 2005, 08:34 PM

Neyse sonuc gene benim dedigime variyo oylede olsa boylede olsa sonucda daha cok kisiye ulasmadigin surece (hitap etmedigin surece) demonun bence anlami yok..
[post=4033]Quoted post[/post]

bence demo demosevere hitap eder... yani mirc'te karı kız kaldırma peşinde dolaşan bir adam demoyu izlese (çünkü ne kadar çok kişi dediğinde çok ucu acık bir tabir oluyor bu, babam bile dahil) n'olur izlemese n'olur... senin derdin bunlara da demo izletmek ise yanlış yoldasın...
demodojo 1st PC intro
Originally posted by PE&OAS+Dec 29 2005, 09:45 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(PE&OAS @ Dec 29 2005, 09:45 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-vmeydaneri@Dec 29 2005, 08:34 PM

[post=4033]Quoted post[/post]

bence demo demosevere hitap eder... yani mirc'te karı kız kaldırma peşinde dolaşan bir adam demoyu izlese (çünkü ne kadar çok kişi dediğinde çok ucu acık bir tabir oluyor bu, babam bile dahil) n'olur izlemese n'olur... senin derdin bunlara da demo izletmek ise yanlış yoldasın...
[post=4034]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Ben buna katilmiyorum bence demosever diye bir tabir yok..Ben muzik severim ama belirli parcalari dinlerim baskasini acmam bile ...
iste benim burda kastim buydu cogunluga ulasmaktan kastim bu guncel seyler yapmak ...ilgi cekmek ...
ManyetiQ / Chenmy1
demodojo 1st PC intro
yazıktır ki demo sana bir şey ifade edemiyorsa "kitlelere ulaşmadan" sen scene ruhunu kavrayamamışsın demektir. yalnız burda benim anlamadığım nokta şu. neden newskool takılan herkeste bir ego tatmin isteği ve bir isim yapma isteği var ki. scene underground bir oluşum. iş başvurularında ben resident'daydım desem adamın soracağı ilk şey resident ne ki olacak. yani isim yapmak bişi kazandırmaz scene'de zanımca. ha eğer istenilen saygıysa o zaman scene ruhunu kavraması gerekir insanın. ki scene ruhu c64'ü gereksiz görmez. bir arkadaşım da pc'nin "adil" olmadığını savunmuştu ki haklıydı da bence. zaten senin dediğinde problem donanımlarda. bir standart yok. haliyle burda 5 fps'yle çalışan uygulama başka bir makinada 130 fps verebilir. ama ne amiga'da ne c64'da ne de belli standartlara sahip cihazlarda bu durum böyle değil. en fazla 1000 nokta basılabilirken 1001. noktayı basarsan işte o zaman isim yaparsın. ama pc'de olmayacak bu. çünkü pc dinamik envai çeşit pc konfigürasyonu var. Evet şimdi soracaksın bana elinde olsa c64'de mi yazardın diye cevabım net olur... hayır çünkü tanımıyorum ve bilmiyorum ama bilmediğim bir şey hakkında da başkalarına "ne anlar bunlar bu işten" demiyorum. kendi kulvarımı biliyorum ve orada ilerliyorum...
pean'in dediğine katılaraktan ekliyorum. senin yapmak istediğini şu an farbrausch yapıyor. çok hayran topladılar, çok sevildiler, isim de var... ama acaba scene ruhuna yaraşır bir şey mi değil elbette. lamer toplamaktan başka bişi değil scene'in undergroundlığı bozuluyor. bak böyle atılımlara girmeden önce scene ruhunu iyice kavramanı öneririm.
100% pure coder pr0n
demodojo 1st PC intro
vedat sanırım tek bi noktayı kaçırıyor. scene bir meslek değil bir hobi. yaptığımız demolar kitlelerin izlemesi için değil, yine kendi aramızda izlemek için yapılıyor. scenerlar üretiyor, scenerlar tüketiyor her zaman. mesele daha çok kişiye ulaşmaksa uluslararası demoscene platformları var. yayınladığın bir şeyi tüm dünyadaki scenerlarla paylaşma imkanın var. ama hiç kimsenin demoscene dışında tanınma gibi bir derdi yok. bu bir ihtiyaç değil çünkü. zaten üretilen scene prodlarının scene dışı insanlara bir şey ifade ettiğini sanmıyorum. anneme anlatsam mesela "anne bak sprite rekoru, bak bu da realtime softsynth" çok da ilgileneceğini sanmıyorum.
tam olarak ne demek istediğimi açıklayacak en güzel örnek şu sanırım. pokemon mini diye bi alet var kol saati büyüklüğünde bir oyun konsolu. ama bu aletin hiç bir teknik dökümanı filan yok. adamlar yıllarca kasıyor, deneme yanılmayla opcodelarını çıkarıyorlar, sonra bu alet için kendi pc emülatörlerini yazıyorlar. üstüne bi de demo hazırlayıp bu demoyu flashcarda basıyorlar. sonuç: scenele ilgili insanların dibi düşüyor, scene dışı insanlar ise bir şey anlamıyorlar tabi. (aha burada)
evet c64te yazılan demolar hiç bir şey ifade etmiyor. aynı zamanda pc'de yazılan 64klar da çoğu kişi için bir şey ifade etmiyor. burada asıl amaç yapılması zor olanı yapmak. tabi ki biraz da ego tatmini, ama tanınmaya çalışarak değil, kendi sınırlarının (en azından var olduğunu sandığın sınırların) ötesine geçerek.
scenede yeniyim ve kendimi daha scener bile saymıyorum. anladığım, belki de anlamak istediğim bunlar.
demodojo 1st PC intro
Originally posted by anesthetic@Dec 29 2005, 09:57 PM
vedat sanırım tek bi noktayı kaçırıyor. scene bir meslek değil bir hobi. yaptığımız demolar kitlelerin izlemesi için değil, yine kendi aramızda izlemek için yapılıyor. scenerlar üretiyor, scenerlar tüketiyor her zaman. mesele daha çok kişiye ulaşmaksa uluslararası demoscene platformları var. yayınladığın bir şeyi tüm dünyadaki scenerlarla paylaşma imkanın var. ama hiç kimsenin demoscene dışında tanınma gibi bir derdi yok. bu bir ihtiyaç değil çünkü. zaten üretilen scene prodlarının scene dışı insanlara bir şey ifade ettiğini sanmıyorum. anneme anlatsam mesela "anne bak sprite rekoru, bak bu da realtime softsynth" çok da ilgileneceğini sanmıyorum.
tam olarak ne demek istediğimi açıklayacak en güzel örnek şu sanırım. pokemon mini diye bi alet var kol saati büyüklüğünde bir oyun konsolu. ama bu aletin hiç bir teknik dökümanı filan yok. adamlar yıllarca kasıyor, deneme yanılmayla opcodelarını çıkarıyorlar, sonra bu alet için kendi pc emülatörlerini yazıyorlar. üstüne bi de demo hazırlayıp bu demoyu flashcarda basıyorlar. sonuç: scenele ilgili insanların dibi düşüyor, scene dışı insanlar ise bir şey anlamıyorlar tabi. (aha burada)
evet c64te yazılan demolar hiç bir şey ifade etmiyor. aynı zamanda pc'de yazılan 64klar daç çoğu kişi için bir şey ifade etmiyor. burada asıl amaç yapılması zor olanı yapmak. tabi ki biraz da ego tatmini, ama tanınmaya çalışarak değil, kendi sınırlarının (en azından var olduğunu sandığın sınırların) ötesine geçerek.
scenede yeniyim ve kendimi daha scener bile saymıyorum. anladığım, belki de anlamak istediğim bunlar.
[post=4037]Quoted post[/post]

Ben meslek demedim zaten..Soyledikleriniz bir biri ile celisiyor o zaman bir yandan DEMOYU insanlara sevdirmek istiyoruz TR - DEMOSCENE canli kalsin diyorsunuz bir yandan bosver ya biz kimseye ulasmaya calismiyoz .. ...
Simdi surda anlattiklariniz benim soyledigimle bir damla alakasi yok...Ben olayi canlandirmak ve bu tadi artirmak icin gereken seyin cok kisiye ulasmak diyorum yani eger zevk almak istiyorsan bi isten cok kisi tarafindan begenilmesinki bu HOBIN den zevk alasinki KENDIN YAP kendin izle diyorsaniz yapin size bisi demiyorum....
Yanlis anlasildigimi hissediyorum baskada bisi demiyorum..
@mad: Turkce yazdimi saniyorum ..Orda demo bana bisi ifade etmiyo demedim..Demosever diye bir tabir olmaz dedim..Bir proje begenirken bir proje begenilmez..Demo seeven herseyi sevmek zorunda degildir ...
PS:
Arkadaslar tamam bu forumda bidaha bisi yazmiyom son sozum siz takilin o zaman..Birdaha bisi post etmiyorum.. Kestim sesimi oturdum bi koseye...
ManyetiQ / Chenmy1
demodojo 1st PC intro
ben kendi adIma tek bi$ii sooliyim
kendi yazdigim koda bakarIm iyi olmu$ kotu olmu$ vs. derim onu benden ba$ka kimse izlemese bile benim icin onemli degil. digerleri zerre kadar ilgilendirmez bu konuda. ha o zaman hic ortaya cIkarma denebilir tabi de ba$kalarI izlemesin demiyorum, izleyip yaptIkLarI yorumlar cok da ilgilendirmez diyorum ben zaten. ustelik kimse kimseyi o dosyayI indirmesi icin zorlamiyor
demodojo 1st PC intro
@vedat : hocam hemen küsme... zaten şurda bi elin parmakları kadarız.
@mad : bencede vedat "bebe" derken sen neden üzerine alındın delimisin oolm?
@anes : walla pokemon mini yi breakpoint de ben, wisdom, natilius LIVE olarak izledik ve götümüz düşmüştü... second reality i yapmıştı adamlar ve sanırım vedat da orda olup, 2000-3000 kişinin çığlıklar atarak alkışlamasını görseydi eminim "scene" denen illetin zevkini hissederdi.
ayrıca, vedat ın dediini anlıyorum, o diyorki ; madem scene olsun istiyorsunuz, boşuna eski makinelerle zaman harcayıp, sadece meraklısına ve anlayana hitap ediceenize, bari sizde "genel" e hitap edin... bu da bi bakış açısı ama,
tüm olay o 1001. noktayı bastıracak rutini yazmakta. scene de zaten bu... flt'nin 4k sına bakiim dedim, özel bi gfx kartı lazım sanırım. ama bana glance in c64 de yaptııı "living" in hissettirdiini vermiyor... pc deki demoların benim açımdan 3d-video anim den farkı yok. ( müzikleri ve pixellenen grafikleri hariç tutuyorum )
ha, vedat, sanada "git c64 de amiga da bişiler yap" da demiyorum! sakın yanlış anlama. sizler ve sizin gibi "yeni kanlar" türkiyeyi , dünya çapında temsil eden release ler yapmalısınız.
ben ve benim gibi "emekli" lerde, sizlerin başarıları ile övünmeli ve belkide "ya bunda ne var? aynısını c64de de yapıyolar" gibi kıl kıl laflar etmeliyiz 🙂 🙂 🙂 ama yinede sen postlarına devam et, fikirlerini bizimle paylaş.
arkadaşlar, neticede elektronik ortamdayız, duygularımızı text ile ifade etmek zor, hemen küsüşmeyelim...
BRONX iS tHE bEST, fUCK tHE rEST diyom ahahhahahahaha
demodojo 1st PC intro
ben ve benim gibi "emekli" lerde ...

Hocam dur daha gençsin hehe .. skate in dediğine göre koca memlekette amiga demosu yapacak kimse kalmamış .. ki ben senin 90 ların başında atv de falan gösterilen (telefondan mı ne oynanıyodu..) bir oyun yazdığını da hatırlıyorum.. dinozorlu bişeyler di sanırım.. Sene 2006, karizmatik bi dönüşün tam sırası hahaa..
Konuya dönersek : Valla kimseyi zorla scener yapamazsınız. Bende çevremdeki insanlara ilk başlarda gösteriyodum scene materyali.. ama sinirim bozuluyodu sadece. Abuk sabuk muhabbetler oluyodu azıma scene lafı alınca. Sonra bi daha scene lafı etmedim "normal" arkadaşlarımın yanında. scene geek bi aktivite. Bilmem ne demosunun, bilmem ne partının , bilmem ne saniyesinde , hede hödö efektini gördün mü lan , adam yardırmış la diyosanız .. mp3 playlist inizi demo müzikleri işgal etmeye başlamışssa ( yada oturup SID falan dinliyosanız..) .. HDD nizde gigabyte larca stuff varsa .. binlerce demo seyrettiyseniz.. scener olmaya adaysınız puhahaa .. Tüm bunların yanında scene bence "en sosyal" bilgisayar aktivitesi. Ben kimsenin kendisi için bişeyler yaptığına inanmıyorum. İşin zevki başkalarıyla paylaşmada. Vigo , breakpointte 2 , 3 bin kişiden bahsetmiş. Valla benim mutlu olmam için 7d4 de 15 - 20 kişi ve büyük ekran yetmişti.Ortam çok güzeldi yani. (ki 30 saniyelik çöplük gibi bir intro göstermiştim.). Bence tüm kasış , uğraş party deki o sihirli an için.Yaşamayan bilmez. Bu kadar.
scg.
demodojo 1st PC intro
Laaan laaan dinozorus'u vigo mu yazdııı?!?!?!?!!? LAAAANANANANNNNNNNNNNNNNNN!!!!! Aslında burda pek garip bir durum yok ama laaaannnn, çocukluk dönemimin önemli parçalarından birinin ( bir aralar hastasıydım dinozor olayının kafayı yemiştim o yaratıklarla 🙂) bir parçası vigo tarafından yapılmış ha?
Vay be, ve amına koyayım doğduğum yılda 15 yaşında amigası olmadı c64'ü olan bir genç olsaydım ne olurdu! :'(
demodojo 1st PC intro
Aşağıdaki anektod , yada hikaye her neyse , pouet bbs den alıntıdır. Orada da burdakine benzer bir thread var. Niye demo yapmaya kasıyor insanlar diye işte ..
There they sit, the preschooler class encircling their mentor, the substitute teacher. "Now class, today we will talk about what you want to be when you grow up. Isn't that fun?" The teacher looks around and spots the child, silent, apart from the others and deep in thought. "Johnny, why don't you start?" she encourages him.
Johnny looks around, confused, his train of thought disrupted. He collects himself, and stares at the teacher with a steady eye.
"I want to code demos," he says. His words are becoming stronger and more confidant as he speaks.
"I want to write something that will change people's perception of reality. I want them to walk away from the computer dazed, unsure of their footing and eyesight. I want to write something that will reach out of the screen and grab them, making heartbeats and breathing slow to almost a halt. I want to write something that, when it is finished, they are reluctant to leave, knowing that nothing they experience that day will be quite as real, as insightful, as good. I want to write demos."
Silence. The class and the teacher stare at Johnny, stunned. It is the teachers turn to be confused. Johnny blushes, feeling that something more is required. "Either that or I want to be a fireman."
- Grant Smith, a.k.a. Denthor of Asphyxia 14:32, 11/21/93

scg
demodojo 1st PC intro
Originally posted by vmeydaneri+Dec 29 2005, 09:06 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(vmeydaneri @ Dec 29 2005, 09:06 PM)</div><div class='quotemain'>Ben meslek demedim zaten..Soyledikleriniz bir biri ile celisiyor o zaman bir yandan DEMOYU insanlara sevdirmek istiyoruz TR - DEMOSCENE canli kalsin diyorsunuz bir yandan bosver ya biz kimseye ulasmaya calismiyoz .. ...
[/b]

Ufak bir iki düzeltme...
1) Demoyu insanlara sevdirmeye çalışmıyoruz. Aslını sorarsan Computer Scene programı yalnızca 50-100 kişinin seyretmesi ve eğlenmesi için yapıldı 🙂
2) Tr-Demoscene'in canlı kalması için product üreten scenerlar lazım, scene harici insanların bizim demolarımızı sevmesi değil.
Kısacası gerçekten de scenede birilerine ulaşmak gibi bir arzu yok. Biz zaten yıllardır bir kez bile yaptığımız şeyin yeterli scenera ulaşamadığından şikayet etmedik, aksine her zaman da gayet iyi yayıldı productlar. Bizim şikayetimiz tr scene'de yeterli stuff çıkmaması. Ancak daha fazla izleyici toplamanın buna olumlu ya da olumsuz bir etkisi yok tabii ki. Derdimiz başka anlayacağın.
<!--QuoteBegin-vmeydaneri
@Dec 29 2005, 09:06 PM
PS:
Arkadaslar tamam bu forumda bidaha bisi yazmiyom son sozum siz takilin o zaman..Birdaha bisi post etmiyorum.. Kestim sesimi oturdum bi koseye...
[/quote]
Ohooo... Kardeşim sen de ne çabuk alınıp *küs boz* moduna geçiyorsun öyle. Bu forumda çok daha büyük tartışmalar yaşadık bu güne kadar ancak "scene'i anlamak" için uğraşırken scene'e küsmek çok garip bir tutum. Senin asıl kafanı bozacak şey gerçekten çok iyi birşey ürettiğine emin olduğun bir anda gelecek ters bir yorum ya da senin yaptığınla taşak geçen başka bir ürün olmalı ki en son Fairlight olayında da görüldüğü gibi bu tür durumlarda bile sükunetimizi korumayı biliyoruz icabında (BANA O PUTERMAN İPNESİNİ GETİRİN HÜLEEEAAAYYYNNN!!!!).
demodojo 1st PC intro
Ulan forumda bu kadar dalasicagina kim iki satir kod yazdi,asil scener odur lan 🙂
Saka bi yana bu konu zewk ve renk tartismasidir ve uzar gider o yuzden fazla ustelememek lazim(bak DemoDojo'yum ben kitletirim topigi vallah billah)...Vedat PC-Scene canlaindirmak istiyo o onun yolu beni de deli sikti C64 grubu kurdum 0.97Mhz makinede ASM kod kasicam...Bunlarin hepsi bir zewk meselesei ayni scene'in de zewk meselesi oldugu gibi.Kurcalamayalim boswerelim oturalim esek gibi kod yazalim.Ben de bilmiom memorymap'i hatta su an C64 ASM'de kod bile yazamiyorum.Bunlarin hicbiri porblem yada tartisma konusu olucak seyler deil.
Diceem odur ki "Be aware when you are fucking the rest 🙂 "
demodojo 1st PC intro
hocam 2000-3000 derken, ne çok insan manasında demedim.
ayrıca bana sorarsan bugüne kadar bir çok partiye gittim, en çok keyif aldığım ve en favori partilerim her zaman 7dx ler olmuştur.
ben sadece insanların duyduu heycanı anlatmak için sööledim. 🙂
ya amigamı set ettim, ama fırsat bulamadım. ama merak etmeyin.
AMIGA IS NOT DEAD! STILL ALIVE ( bronx too )