Originally posted by ulgen717+Sep 26 2005, 01:48 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(ulgen717 @ Sep 26 2005, 01:48 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-nightlord@Jan 9 2005, 01:50 PM
selam ulgen
senin sorularina cevap vermeye calisayim.
oncelikle birilerinin daha oncelikle scen ile daha sonra da c64 ile ilgilenmesi super bi olay. bi insan neden scene ile ilgilenmeli ve neden c64'e bulasmali konularindaki dusuncelerim icin
http://nightlord.dr2.net/c64/3boyut_01/3_boyut_01.html
ayrica baska bikac yazim daha var sitede.
c64 assembly ile ilgii sorularin icin ilk etapta seni c64 turkiye dergisine yonlendirmek istiyorum.
geocities.com/c64turkiye
eski sayilari alirsan orada hadesin assembler tutorial'leri var. ayrica hw bulmak ile ilgili actigin topikte verdigim cevapta oldugu uzere ilk etapta pc de calisabilirsin. c64turkiye#7'de bununla ilgili biseyler yazdim
bir c64 scener'icin su an bence en ideal setup:
1- c64
2- 1541 veya 1541-ii disket surucu
3- iyi bi kartus (final3, multi-ice3 veya retro-replay 6)
4- xe-1541 pc-c64 transfer kablosu
5- pc 🙂
sevgiler
[post=974]Quoted post[/post]
tekrar merhaba;
bende sadece ?unlar var;
c64, arakablo ve adaptör malesef ba?ka bir ?ey yok.
fakat internetten CCS64 ad?nda bir emulator indirdim. C64 turkiye adl? derginin birinci say?s?n? indirdim orada C 64 icin Turbo Assemblerdan bahsediliyor fakat internetten emulatorde cal?sacak .d64 uzant?l? bu program? bulamad?m.
sizden ricam c64 assembly ile ugrasabilmem icin bana bir link vermeniz(eger bliyorsan?z) veyahut eger mumkunse , sizde varolan bir assembler program?n? pc'ye aktarman?z , emulatorde kullanabilecegim .d64 uzant?l? bir dosyaya cevirmeniz. (biraz cok sey istedim galiba)
sayg?lar
[post=1943]Quoted post[/post]
[/b][/quote]
buraya hergun girmeme ragmen ulgen senin son mesajini bi sekilde kacirmisim. bunca aydir cevapsiz kaldigi icin oncelikle ozur dilerim.
ise c64 turkiyenin butun sayilarini indirerek basla. sayilardan birinde ve benim sitemde capraz gelistirme diye bi makale var (nightlord.dr2.net blogda sagda turkish articles linkinden ulasilabilir)
ben acme adli cross-assembleri kullaniyorum. cross assembler demek, bir makinede calisip aldigi icinde kod olan bir text dosyasini baska makinede calisacak binary dosyaya donusturen bir arac demek oluyor.
acmenin urettigi dosyayi (istedigin adi verebilirsin ben genelde .prg uzantili isimler veriyorum) ccs64 veya vice emulatorlerinde calistirabilirsin.
boylece,
1- notepad veya baska bi pc editorunde kod yazip
2- acme ile assemble edip
3- ciktisini vice'da calistirarak hic 64 kullanmadan kod gelistirme yapabilirsin.
ama bi noktadan sonra 64'de baskalarinin demolarini tam tadini alarak izleyebilmek ve kendi yaptiklarini test edebilmek icin de c64 sistemini daha once belirttigim konfigurasyona getirmen gerekecek. yani en az bir c64 ve bir 1541/1541-ii ve de xe-1541 kablosu ihtiyacin olacak.
sevgiler