kimsenin "bir hal" olduğu yok. "Scene" denen şeyi biz icat etmedik, yazılı olmayan kurallarını da biz koymadık. Hatırlarsan nightshift'den önce bana müzik yarışmasına katılmak için yaptığın parçaları yollamıştın. Bende sana o müziklerin "compose" edilmediğini, beastie boys'un beatlerini (ya da acapella hatırlamıyorum şuan) alıp üzerine birşeyler yapmanın "müzik yapmak" olmadığını, buna dense dense "re-mix" yada "kolaj" denileceğini, müzik yarışmalarında insanların kendi bestelerini yaptıklarını anlatmıştım. ve sende "anlamış" gibi görünmüştün.
Ben dedim zaten benim yaptığım işler albüm dışında looper'lık diye.
Bilmiyorum işte burda sizin subjektif yaklaşımlarınız araya giriyor.
Müzik yapan ve yapmayan arasındaki fark gibi.
kırılgan ve alıngan bir yapın olduğunu hissetmiş ve parti sırasında yanıma geldiğinde, sırf senin hevesini moralini bozmamak için, ne olduğunu dahi anlamadığım işlerini dev ekranda oynatmıştım. amacım yeni yeşeren bu "scene" sel duygularını biranda yoketmemekti.
Keşke yapmasaydın.şimdi daha çok kırıldım.😎
ama görüyorum sen haddini ciddi ciddi aşıyorsun. karşındaki insanların kim olduklarını bilmeden, yıllardır neler ürettiklerini bilmeden ve öğrenmeden kafadan girişiyorsun...
Öyle bir niyetim kesinlikle olmadı.😕
Böyle düşündüğün için şaşırdım açıkçası.Kimseye kafadan girdiğim yok ayrıca.
Neden gireyim ki sadece burda bir paylaşım yapmak için buluyorum polemik çıkarma düşüncesinde değilim bana gelen haklı haksız eleştirilerden doğan cevap hakkımı kullandım.
neticede "kötü" niyetli biri olmadığına inanmak istiyorum, bu açıklamaların ve yorumlarınında safiyane duygular içinde olduğunu düşünmek istiyorum. bu hislerede uubb#1 deki hal ve konuşmalarından yola çıkarak kapılıyorum. neticede "scene" tabanlı işlerin ana konusu, insanların yeteneklerini göstermesi ve bir şeyi "üretmesi" yani varolan şeyleri modifiye etmesi değildir.
Kötü niyetli değilim zaten ve dahası forumdan böyle atışmak ile olmaz bu anlaşımlar.
Senin düzenlediğin uubb gibi etkinlikler ile birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.
Forumdan birşey yazıyorsun ve pek çok soru geliyor yada tam anlaşılmadan konular yorumlar yapılabiliyor.
ama sakın olaki "scene" e laf etme yada eleştirme...
Açıkçası kimse eleştirilemez değildir ama bir anlayış ve saygı çerçevesinde eleştiri olmalı neden olmasın ki? Hepimiz eksik yada yanlışlar yapabiliriz,yapmıyormuyuz?
sen çalışmalarına devam et, insanların beğenilerine sun. emin ol, senin işlerini en iyi anlayacak ve değerlendirecek insanların başında "demoscener" lar gelir. tonlarca demo izlemiş, binlerce müzik dinlemiş, müzik yazmış, yarışmalara katışmış, müzik disk, müzik collection çıkarmış insanlar var aramızda. bu insanlarda "feyz" al. yorum al....
Ewt bunu istiyordum kendimi daha ileri nasıl götürebilirim hangi programlar ve beat'leri kullanabilirim diye düşünüyordum.Ama bu kadar laf üstüne kim olsa geri adım atma gereği duyar artık.
bu forum zaten gün geçtikce scene-dışı insanlarla ve postlarla dolup taşmaya başladı. bilemiyorum halimiz ne olacak!
Eğer sen istemiyorsan derhal uzaklaşabilirim burdan...hiç sorun olmaz.
Sorun çıkarttığımı düşünüyorsan söylemen yeter.
😎