CCS64 v3.0 cikti..

21 replies · 7,639 views

CCS64 v3.0 cikti..
Originally posted by GnoStiC@May 24 2006, 01:34 PM
hardsid nasi peki? gerci 100 kusur euro'ya komple c64 seti almak daha mantikli 🙂
ve software olarak sid dinlemek icin ne kullanalim? ne oneriyorsunuz?

Hard sid, calismalarinda sid sesi kullanmak isteyen profesyoneller icin yapilmis bir cihaz. Icerisine 4 adet sid cipi takilabiliyor. (Bir tane ile geliyor ancak). Emulasyon soz konusu olmadigindan super bir cihaz ancak pahali. c64 seti kesinlikle daha ekonomik bir cozum.
Software sid dinlemek icin tek alternatif malesef sidplay.
Aslinda sidplay ve Vice, sid sesi elde etmek icin ayni libraryi kullaniyorlar ve vice'in implementasyonu kesinlikle daha basarili.
Fakat vice altinda sid dinlemek, anlamsiz . Kasinc. c64 altinda sid calan program bulup ardindan sidleri, vice altinda tanimlanan d64'e veya c64hd'ye vs. cekmeniz gerekmekte anlamsiz.
Sid dinlemenin en ideal cozumu mmc64 + secure digital + c64'dur. Drive'a da ihtiyaciniz yok. 1 gblik bir sd karta doldurun sidleri. Sonra c64'den direkt dinleyin. mmc64 kart 50 euro'ydu galiba.
CCS64 v3.0 cikti..
Originally posted by GnoStiC@May 23 2006, 04:19 PM
rev3 rom ve jiffydos 6.01 rom ile daha ba$arili hale geliyor diyorlar..
ben sadece rev3 yaptim rom'u.. jiffdos'u bulamadim keza, link verebilecek kimse var mi?

jiffy dos 6.01 romlarını gallery>codes kısmına upload etttim.
CCS64 v3.0 cikti..
cok sagolasin 🙂
Originally posted by HADES+May 24 2006, 10:01 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(HADES @ May 24 2006, 10:01 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-GnoStiC@May 23 2006, 04:19 PM
rev3 rom ve jiffydos 6.01 rom ile daha ba$arili hale geliyor diyorlar..
ben sadece rev3 yaptim rom'u.. jiffdos'u bulamadim keza, link verebilecek kimse var mi?

jiffy dos 6.01 romlarını gallery>codes kısmına upload etttim.
[post=7617]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
CCS64 v3.0 cikti..
vice ile ilgili cok kucuk fakat guzel iki ozellikten bahsetmeden gecemeyecegim:
1- makine dili monitorunde label yukleme: bu ozellik sayesinde mesela yazdiginiz bi kodu debug ederken kod icinde gecen adresler yerine etiket yukleyebilirsiniz. mesela kodu dissasemble edince
lda .canavar_sayisi
cmp .bu_alandaki_max_canavar
beq .devam
jsr .yeni_canavar_yarat
falan gibi gozukur. etiketleri tek tek tanimlayabileceginiz gibi bi dosyada
al $c000 .yeni_canavar_yarat
al $c100 .canavar_sayisi
...
diye tanimlayip monitore tek load komutu ile binlerce etiket yukletebilirsiniz. Tabii bunun en iyi yolu acem gibi bi cross assemblerda kodu yazarken etiketleri export edip (!sl "etiketler.txt"😉 bu dosyayi yukaridaki formata ceviren 15 satirlik bi tool yazmaniz olur. Du hatta ben o toolu yazip koyayim buraya bi ara. DIKKAT ETIKET ADLARI NOKTA ILE BASLAMALI
boylece acme de kod yaz vice da calistir ve debug et dongusu tadindan yenmes bir hal alir 🙂
2- memory access breakpointleri: uzun yillar ya niye bu viceda bu ozellik yok diye uzulup en sonunda kendim eklemeye karar verdim. yani calisan program bellekten bi okuma veya yazma yapinca calisacak breakpointler. sonra kodu ve vice dokumanlarini inceleyeyim derken gordum ki ben salakmisim ve bu ozellik zaten varmis. vice manualinin irak bi kosesinde anlatiyor. aklinizda bulunsun
bu breakpointler ozellikle yazdiginiz kod degistirmemesi gereken bi yerleri degistirdiginde basiniza anlasilmaz bir bug yaratirken isinize yarar.
CCS64 v3.0 cikti..
Bak Vice'ın breakpoint özelliği olduğunu ben de bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Ancak bunun için "NO$C64" diye bir tool kullanıyorum. Tam anlamıyla bu iş için tasarlanmış. Vice'ın yanından bile geçemese de built-in bir emulator ile birlikte geliyor. 168K'lık tek bir exeden ibaret. Hatta bu mesaja zipli olarak attachliicam, ihtiyacı olan kullansın diye.
Not: Options->Debugger Setup->Disassembler Syntax bölümünden "Native 65XX Sytle" - "Nocash 80XX Style" arası geçiş yapılabilmesi çok abzürt ve çok hoş bir özellik. Özellikle PC Assemblercılarının Commodore'u anlayabilmesi için faydalı olacağını düşünüyorum.
CCS64 v3.0 cikti..
bu ozelligi guzelmis 🙂
Originally posted by skate@May 25 2006, 09:42 AM
Özellikle PC Assemblercılarının Commodore'u anlayabilmesi için faydalı olacağını düşünüyorum.
[post=7622]Quoted post[/post]

bu arada nocash'in diger urunleride meraklisinin ilgisini cekebilir:
no$fun web sitesi