GP2X demo yarışması

16 replies · 4,377 views

GP2X demo yarışması
http://www.gp32x.com/?artc=2388
http://www.gp32x.com/board/index.php?showtopic=27395&st=0
GP2X için demo yarışması başlatılmış.
Amaç Gp2x için bir demoscene oluşturmak için adımlar atmak, gp2x 'in yeteneklerini sergilemek vs.
Ödüller:
Birincilik: $300
ıkincilik: $200
Üçüncülük: $100
Onur ödülü gibi birşey: $50 (Kazanamasada en ilgi çekici özelliğe sahip demoya verilecek)
En iyi 64k demosu: $100
GP2X demo yarışması
Hadi Ragnor. Go Go Go !
Göster enerjini... B)
GP2X demo yarışması
Deadline'ı 1 Ağustosmuş. Oldukça da vakit var. ıyi birşeyler yapılabilir.
@Ragnor: SDL harici başarılı port edilmiş neler var bu platformda?
GP2X demo yarışması
Allegro var, Ryleh adında birinin kendi mini kütüphanesi var, Python var ( onda da pygame yani sdl'in python port'u var), ruby'de var ama python gibi sdl'in ruby portu var ondada, sonra linux olduğu için alette framebuffer var ve assambler'da vardır ama assembler ile nasıl yapılır grafik vs. işleri bilmiyorum ama gp2x wiki'sinden aletin cpu'su ıvırı zıvırı ile ilgili dökümanlara ulaşmanız mümkün.
GP2X demo yarışması
Originally posted by Ragnor@Apr 13 2006, 11:09 AM
Allegro var, Ryleh adında birinin kendi mini kütüphanesi var, Python var ( onda da pygame yani sdl'in python port'u var), ruby'de var ama python gibi sdl'in ruby portu var ondada, sonra linux olduğu için alette framebuffer var ve assambler'da vardır ama assembler ile nasıl yapılır grafik vs. işleri bilmiyorum ama gp2x wiki'sinden aletin cpu'su ıvırı zıvırı ile ilgili dökümanlara ulaşmanız mümkün.
[post=6894]Quoted post[/post]

Ok, sonuçta büyük olasılıkla birçok kişi SDL kullanacaktır. Bilgi için teşekkürler Ragnor kardeş, beni googlingden kurtardın 🙂
GP2X demo yarışması
Originally posted by skate+Apr 13 2006, 11:13 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(skate @ Apr 13 2006, 11:13 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Ragnor@Apr 13 2006, 11:09 AM
[post=6894]Quoted post[/post]

Ok, sonuçta büyük olasılıkla birçok kişi SDL kullanacaktır. Bilgi için teşekkürler Ragnor kardeş, beni googlingden kurtardın 🙂
[post=6895]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Bir ara bende ugrasim dedimde opengl 1.1 ver. benzeri bir seyde var sanirim.. ama hic denemedim nasi birseydir fakat gl fonk. cogu vardi.
Algoritmik Geometri^S!P and MEE!ditor 64/4 kb intro tool.
GP2X demo yarışması
ilginc bir platformmus bu. bu unitlerin fiyatini bilen var mi? Turkiyeye sokma isi nasil oluyor?
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
GP2X demo yarışması
Yurtdışında daha ucuz olsada Türkiyede 400 milyon, gerçi daha az önce türkiye dağıtımcısı ile konuşuyordum, yakında belki geliştiriciler için bir kampanya yapabiliriz dedi, yapabilirler 🙂
www.gp2xtr.com
Bu arada openglciler hiç heveslenmesin. şu ana kadar port edilen opengl ve benzerleri hala düzgün bir performans sağlayamıyor. 3d kodlamak isteyenler oturup kendi motorunu yazmalı, ve tabii float değil fixed point aritmetiğini kullanmalı.
GP2X demo yarışması
KURALLAR listesisinde
3. No special configuration must be required to run the demo beyond running its .gpe file from the gp2x menu interface. That is, you must not require that additional files be downloaded or installed. The demo must function properly on the following GPH firmware builds: 1.2.1, 1.4.0. This list of firmware builds may be updated if new firmware releases are made before the competition deadline.
diyor, yani ek dosya yuklenmesi gerektirmemesi gerekiyormus. bildigim kadari ile SDL lib'leri sonradan ekleniyor? yaniliyor olabilirim tabi.
GP2X demo yarışması
Originally posted by GnoStiC@Apr 13 2006, 02:39 PM
[b]KURALLAR listesisinde
3. No special configuration must be required to run the demo beyond running its .gpe file from the gp2x menu interface. That is, you must not require that additional files be downloaded or installed. The demo must function properly on the following GPH firmware builds: 1.2.1, 1.4.0. This list of firmware builds may be updated if new firmware releases are made before the competition deadline.
diyor, yani ek dosya yuklenmesi gerektirmemesi gerekiyormus. bildigim kadari ile SDL lib'leri sonradan ekleniyor? yaniliyor olabilirim tabi.
[post=6903]Quoted post[/post]

[/b]

Benim bildiğim dll'lerin aynı path'de yer alması yetiyor SDL'de. Aynı path'de yer alan dll'e de mi izin yokmuş yani?
.gpe formatını bilmiyorum gerçi ancak imagelere kadar tüm dosyaları da embedded resource yapacak değiliz ya... o kadarına izin vardır herhalde.
GP2X demo yarışması
gpe aslında sallama bir uzantı, dosya bildiğimiz elf dosyası diye biliyorum.
Diğer dosyaları gpe dosyasına gömmek zorunda değilsin, ama bütün dosyalar aynı klasörde olmalı.
Emin değilim ama SDL standart sayılıyor olmalı, yani sdl liblerini ayrıca koymanıza gerek yok sanırım ama yinede aynı klasöre koymanız yetecektir öyle bir durumda.
http://www.gp32x.com/board/index.php?showtopic=27433&st=0
Arm asm ile gp2x programlamasına giriş babında ufak bir tutorial var paylaşayım dedim. Benim için oldukça aydınlatıcı oldu. Buradan yola başlarsınız donanım dökümanları wikide mevcut, http://wiki.gp2x.org/wiki/Docs_and_Papers .
SDL meselesini forumda sorarım akşama, cevabı aldığımda da paylaşırım yada siz direk gp32x forumlarından takip edersiniz...
GP2X demo yarışması
No external files beyond what is on the firmware shipped with the gp2x or is shipped with the demo itself may be required. (For example, if your demo needs python, you must include python with the demo and it must all fit within the size restrictions). The total uncompressed size of all files must not exceed 20.000.000 bytes.
yani koyabiliyormusuz.. 🙂
GP2X demo yarışması
http://wiki.gp2x.org/wiki/Included_Libraries
Libraries available on the 1st edition machines with 1.0.0 firmware
SDL dahilmiş
64k entrylerinde tek .gpe dosyası olmalıymış
A note on the 64k demo category: These entries must be a single .gpe file whose uncompressed size is at most 65536 bytes. The judging criteria are otherwise the same. In the event that no qualified entries are submitted, the prize will not be awarded. 64k demo entries ARE ALSO eligible for the main prizes, and a sufficiently outstanding 64k demo could win both the first prize AND the 64k demo prize.
GP2X demo yarışması
Originally posted by Ragnor@Apr 13 2006, 09:36 PM
http://www.gp32x.com/board/index.php?showtopic=27395&st=45&#
Değil sanırım.
[post=6926]Quoted post[/post]

Herkes "bence", "tahminimce" şeklinde konuşmuş ama. Yarışmayı düzenleyenlerden birinden doğrudan cevap almak en iyisi.
Bu arada forumdaki mesajlarındaki scene, Türkiye ve demolarla ilgili düzgün ve olumlu açıklamaların için teşekkürler Ragnor. Güzel temsil ediyorsun sceneimizi. Bence de demolar pointless. Çünkü demolar dotted 😛