TDK - yasal uyari

15 replies · 4,028 views

TDK - yasal uyari
allah bilir uçarcan ve bombalakız diye uçaklarımız da vardır 🙂
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
TDK - yasal uyari
Originally posted by jimqode@Apr 4 2006, 02:25 PM
[post=6682]Quoted post[/post]

En azından Türkçe!!!!!
edit:
cow boy - inek oglan v.s. sanki cok super?
Türkçesine sahip çıkamayan yarın başka bi tarafina sahip çikamaz ...
Bence dalga geçilecek bisi degil ve normalde?
Bu yuzden her iki dilinde kulanilacagi yer var bir yabanci icin bu isim abzurt degil? Yabancilarla anlasmak icin ingilizce kullanabilirsin ama ülkede yapilan seylerde ve ulkeye sunulan seylerde Türkçe kullanilmassa nefret ediyorum..
Algoritmik Geometri^S!P and MEE!ditor 64/4 kb intro tool.
TDK - yasal uyari
Originally posted by chenmy1+Apr 4 2006, 04:53 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(chenmy1 @ Apr 4 2006, 04:53 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-jimqode@Apr 4 2006, 02:25 PM

En azından Türkçe!!!!!
edit:
Bu yuzden her iki dilinde kulanilacagi yer var bir yabanci icin bu isim abzurt degil? Yabancilarla anlasmak icin ingilizce kullanabilirsin ama ülkede yapilan seylerde ve ulkeye sunulan seylerde Türkçe kullanilmassa nefret ediyorum..
[post=6687]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
amma negatif adammışsın sen ya 🙂 birisi A dese illaki B diyosun 🙂
biz de türkçe isteriz tabi ama SALDIRAY va BATIRAY komik değil mi??
ona bakarsan uçak filosu da kompile türkçe isimlerden oluşuyor ama komik değil. kimse de ona bişey demiyor ki zaten 🙂
en komiği de YILDIRAY :lol: :lol: :lol:
TDK - yasal uyari
Originally posted by mrr+Apr 4 2006, 05:16 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(mrr @ Apr 4 2006, 05:16 PM)</div><div class='quotemain'>
Originally posted by chenmy1@Apr 4 2006, 04:53 PM
<!--QuoteBegin-jimqode
@Apr 4 2006, 02:25 PM
[b]allah bilir uçarcan ve bombalakız diye uçaklarımız da vardır 🙂

En azından Türkçe!!!!!
edit:
[post=6687]Quoted post[/post]

[/b]

amma negatif adammışsın sen ya 🙂 birisi A dese illaki B diyosun 🙂
biz de türkçe isteriz tabi ama SALDIRAY va BATIRAY komik değil mi??
ona bakarsan uçak filosu da kompile türkçe isimlerden oluşuyor ama komik değil. kimse de ona bişey demiyor ki zaten 🙂
en komiği de YILDIRAY :lol: :lol: :lol:
[post=6688]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Cogu bana komik gelmedi..
TDK - yasal uyari
Batiray favorimdir, vazgecmem. Oglum olursa adini batiray koyucam.
Chemny komik olmasinin isimlerinin turkce olmasiyla en ufak bir iliskisi yok. Batiray'in ne demek allahaskina?
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
TDK - yasal uyari
Originally posted by jimqode@Apr 4 2006, 07:29 PM
Batiray favorimdir, vazgecmem. Oglum olursa adini batiray koyucam.
Chemny komik olmasinin isimlerinin turkce olmasiyla en ufak bir iliskisi yok. Batiray'in ne demek allahaskina?
[post=6695]Quoted post[/post]

iyide isim olarak bakicak olursan adi Kapı , Baca , Dolap v.s. da konabilir o zaman oyle mi?
valla bana ne komik nede acayip geliyor.. Denizaltilar veya Deniz araçlari BATIR - ma gorevleri oldugu icin sonuna AY eklemisler ne var bunda?
TDK - yasal uyari
YARDIRAY da olabilirmis 😃
TDK - yasal uyari
Originally posted by mrr@Apr 4 2006, 11:51 PM
YARDIRAY da olabilirmis 😃
[post=6710]Quoted post[/post]

ama o yok 😛
TDK - yasal uyari
@Chenmy1: Biz Türkçe konusunda daha hassas olalım, sen de ıngilizce'ni geliştir, karşılıklı fayda sağlamış olalım. Nasıl öneri? 🙂
Annem de babam da Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü mezunudur. Özellikle annem senelerce öğretmenlik de yapmıştır. Hayatları boyunca her ağzımdan çıkan cümleyi vurgusuna kadar düzeltmeye çalıştılar. Elbette ki başarılı olamadılar 🙂 Kısacası forum üzerinden bir mesajla kimse Türkçe konusunda daha hassas davranmaz, aynı senin ıngilizce'ni bu mesajın üzerine geliştirmeyeceğin gibi...
Gelelim "batıray" lafına. Denizaltından çok köte girmek üzere olan birşeyi ifade ediyor gibi geldi bana mesela.
Türkçe ile ilgili son bir dip not. Bir kere Beşiktaş'ta arkadaşlar arasındaki bir muhabbette "Tanrı" lafını kullandığım için kafayı dinle bozmuş bir genç "sen Hristiyan mısın? niye Allah demiyorsun da Tanrı diyorsun?" dedi bana. Salak herhalde yabancıların "Tanrı" kelimesini kullandığını düşünüyor dublaj film seyrede seyrede. Ben de Tanrı'nın, öz Türkçesi Göktürklerden gelme "Tengri" kelimesinden türediğini ve öz Türkçe olduğu için kullandığımı söyledim. Elbette ki o başka geyiklere daldı, olay uzadı gitti. Kıssadan hisse bu ülkede kim "Öz Türkçe"yi kabullenebilmiş ki sen "batıray"ı savunacaksın. Ona gelene kadar daha çoooook problemimiz var çözmemiz gereken dilimizle ilgili. Yolu da forumlardaki mesajlardan geçmiyor.
TDK - yasal uyari
yaw herkes + veya - bir yazi yazcak diye bisi yok goruslerimi savunuyorum ve yorum yapiyorum bunu niye uzattin anlamadim..
SAnki toptan duzeltme eylemi yapiyorum? Ben sadece bunlar dalga gecilecek seyler degil dedim o kadar.. neyse..
TDK - yasal uyari
Originally posted by skate@Apr 4 2006, 11:58 PM

Gelelim "batıray" lafına. Denizaltından çok köte girmek üzere olan birşeyi ifade ediyor gibi geldi bana mesela.

abi allah iyiligini versin acayip guldum .... 😃
TDK - yasal uyari
Bu Türkçe terim tartışmaları konusunda Teknoloji Televizyonu'ndaki programdan beri çok hassasım. Özellikle üzerinde durdum bu konunun.
TDK - yasal uyari
Konuyu okuyunca eskilerden aklima bisey geldi.. sadece paylasmak istedim.. Turkce dogru kullanim vs muhabbetine girmek istemiyorum..
BBS donemlerinde Doruk Net'i hatirlayanlar varsa bilir. o donemlerde email okumak ve gondermek icin kullanilirdi. Forum tarzi email gruplari vardi. onlarin bi ismi vardi ama hatirlamiyorum. neyse..
ayni bu konu uzerine derin tartismalar olan bi topic vardi. herkes ciddi ciddi Turkce ve kullanimi uzerine tartisirken ben araya
TURKCE RULEZ!
yazmistim. bir anda ortalik savas alanina donmustu. 🙂 😃
ilahi Turbo... tez pixelle emi..
<span style=\\\'font-size:21pt;line-height:100%\\\'><span style=\\\'color😮range\\\'> <span style=\\\'color:gray\\\'>.oO</span> bRoNX <span style=\\\'color:red\\\'>^</span> zOmbie bOys! <span style=\\\'color:gray\\\'>Oo.</span></span></span>
TDK - yasal uyari
Originally posted by tURbO@Apr 6 2006, 07:27 AM
herkes ciddi ciddi Turkce ve kullanimi uzerine tartisirken ben araya
[b]TURKCE RULEZ!

yazmistim. bir anda ortalik savas alanina donmustu. 🙂 😃
ilahi Turbo... tez pixelle emi..
[/b]

Ahahahhahahahhahahaa!!!! Abimin bir lafı vardır "anlamayacak adama espiri yapmayacaksın, yaparsan sonucuna katlanacaksın" diye, doğru walla 🙂