Originally posted by skate+Apr 3 2006, 05:27 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(skate @ Apr 3 2006, 05:27 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-jimqode@Apr 3 2006, 04:39 PM
ben okurdum kucukken. Oldukca basariliydi. Bir de ayni donemden sevimli uclu'yu hatirlatmak istiyorum. Her bolum is ve isci bulma kurumunun onunde baslar. Kahramanlar bes parasizdir. Abdul'un yerine her zaman borclari vardir ama yine de orda takilirlar vs vs. Ayrintilarla inanilmaz doldururdu bu cizer. Dortgoz ve Dazlak diye baska bir cizgiromani daha vardi.
[post=6647]Quoted post[/post]
Evet "Sevimli Üçlü" ve "Dörtgöz ve Dazlak" aynı dönemi çizgi romanları. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi tam bir sahtekar olan Ali Recan (AR Yayınları) çıkarmıştı zamanında bu çizgi romanları. şerefsiz herif yıllık üyelik paralarını toplayıp kayıplara karışmıştı sonradan.
Dörtgöz ve Dazlak'ın bir bölümünde çölde susuzluktan ölmek üzerelerken dörtgöz yağmur duası dersleri aldığını söylüyordu. Dazlak O'na inanmıyordu ama bu harbiden de dans edip şakır şakır yağdırıyordu yağmur. Susuzluklarını giderdikten sonra Dazlak artık yağmuru durdurmasını söylüyordu. Bu salak da "o dersi kaçırmıştım ben" diyordu. En son karede bir sel ile birlikte şehre doğru ilerlerken görüyorduk gerizekalıları.
Gerizekalı olsun yeter, ben hastasıyımdır bu tür karakterlerin 🙂
[post=6650]Quoted post[/post]
[/b][/quote]
Ali Recan galiba vefat etti.. 🙂
bende sevmezdim cunku yuzbasi volkanlari DAN COOPER'dan araklardi. sadece kafalari degistirirdi. siyah sac filan. ucak karelerini uzatirdi. cizgi roman piyasasinda bayagi bi 3 kagitcilik yapmis zamaninda.
yaninda calistirdigi cizerleri de kole gibi kullandigini duymustum.
cizgi romana gonul vermis gencleri inanilmaz az paralara calistiriyormus.
soyle biseyi de biliyorum. bir ara siyahbeyaz cikan orumcek adamlari burada ciziyorlardi. cizimler igrencti cunku. sebebi de master kopyalar renkli geldigi icin burda fotokopi ile buyultup isikli masada uzerlerinden geciyorlarmis.
bu arada resimli roman kolleksiyoncusu var mi aramizda?
merak ettim. ben topluyorum..
<span style=\\\'font-size:21pt;line-height:100%\\\'><span style=\\\'color😮range\\\'> <span style=\\\'color:gray\\\'>.oO</span> bRoNX <span style=\\\'color:red\\\'>^</span> zOmbie bOys! <span style=\\\'color:gray\\\'>Oo.</span></span></span>