Originally posted by jimqode+Mar 31 2006, 11:12 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(jimqode @ Mar 31 2006, 11:12 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-skate@Mar 31 2006, 11:08 AM
Olm Ragnor, aman diim şu "W4nd3r3r" lafını çok sık kullanma bu forumda. Bak ben şifreli yazıyorum. Kunteper gibi birşey bu, adını andınmı başın belada demektir. CSDB'den zor kovdular herifi, herif Türkçe öğrenip buraya musallat olur walla, dikkat etmek lazım 🙂
[post=6569]Quoted post[/post]
@Skate: Ya kimdir o herif allahaskina? C64 telnet bbslerde paso bahsi geciyor. Ne yapicaz bu herifi falan diye konusuyolar.
[post=6570]Quoted post[/post]
[/b][/quote]
Sorma kardeşim, bu herif cracker/coder geçinen bir tip. NTSC fix falan da yapar. Aslında backgroundu çok da boş sayılmaz. Ama çok problemli bir herif. Kimse karar veremiyor adamı sevsek mi dövsek mi diye. Önce herif scene'i seviyorum modunda takılıyor, ard arda crackler yapıyor, ufak tefek kodlar yazıyor v.s. derken bir bakıyorsun birileriyle takışmış (mesela Jazzcat'le 😃). Sonra bir şeytanlaşıyor herif sorma. CSDB'ye kendi eklediği productları silmeye kalkıyor v.s. Dengesiz, anlaşılması oldukça güç bir adam. Yandaşları da genellikle sevilmeyen adamlar.
Ben şahsen pek diyoloğa girmedim kendisiyle ancak yorum yazdığım bir productıyla ilgili bana private mesaj atmıştı CSDB üzerinden, dostça bir mesajdı Allah'dan. Kesin olarak tek söyleyebileceğim şey heriften ne kadar uzak durursak o kadar mutlu olacağımızdır. W4nd3r3r (hala tedbirliyim ehehe) benim gözümde boş bir lamer değil, yalnızca arıza bir adam. Bu yüzden de herifi kovmak kolay olmadı zaten CSDB'den. Hala bile "The Secret Man" üzerinden falan birşeyler yayınlıyor.. Kopuk bir herif. Ama şöyle de bir gerçek var ki çok aktifti ve sürekli birşeyler yapma hırsına sahipti. Zaten bu hırs yüzünden kimse herifin temelli olarak scene'i bıraktığına inanmıyor.
Bir de "ne diye kovuyolarki CSDB'den" dersen, herif her defasında kafası bozuldukça scene'in ne kadar boktan birşey olduğundan falan bahsediyor. Millet de haklı olarak beğenmiyorsan çek git diyor. Bu da gidermiş gibi yapıp "alın size son bir crack daha" gibisinden birşey yayınlıyor ve yine çeşitli polemikler yaratıyor. Bunun üzerine tartışmalar bir başlıyor, başladığımız yere geri dönüyoruz 🙂
Tüm bu salak olayların sebebi crack sceneinin öldüğünü kabul etmek istemeyen zavallı nostaljik scenerlardan başka birşey değil. Benim görüşüme göre crack scene'i demo scene'ini yarattı ve misyonunu tamamladı Commodore platformunda. Keşke Protovision gibi birkaç firma/grup daha devam etse de commercial oyun geliştirmeye, utility üretmeye v.s. crack scene'i devam etse. Free yayınlanmış oyunları kırmak kadar saçma bir hareket olamaz. Onun adına kırmak değil de daha çok trainer eklemek falan desek daha doğru olur çünkü...