ata demirer & commodore

21 replies · 5,305 views

ata demirer & commodore
gittigidiyor'da satilan commodore tshirt'i icin ata demirer tshirt'u gibisinden bir ifade gorunce google'ladim, oynadigi bir dizide commodore tshirt'lu fotografini buldum ancak konu ile ilgili bir bilgi bulamadim..
scene ile ilgisi var mi yoksa sadece commodore fan mi ya da nedir?
ata demirer & commodore
Originally posted by GnoStiC@Mar 21 2006, 03:00 PM
gittigidiyor'da satilan commodore tshirt'i icin ata demirer tshirt'u gibisinden bir ifade gorunce google'ladim, oynadigi bir dizide commodore tshirt'lu fotografini buldum ancak konu ile ilgili bir bilgi bulamadim..
[post=6242]Quoted post[/post]

Ata Demirer'in her tarafi commodore olsa kac yazar? Lanet piyanist santor.
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
ata demirer & commodore
beyler,
diziye sponsor olan "crazy tshirts" den tuncay baba, turbo'nun kankisidir... o tshirtler turbo based dır... ata nın giymesi ise özel diil... yani ne verirlerse giyiyor...
bu arada commodore türkiye, yani istanbul teknoloji, bu tshirt olayını haklı olarak kanuni bi şekilde durdurmuştur...
ata demirer & commodore
Originally posted by jimqode+Mar 21 2006, 03:16 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(jimqode @ Mar 21 2006, 03:16 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-GnoStiC@Mar 21 2006, 03:00 PM
[post=6242]Quoted post[/post]

Ata Demirer'in her tarafi commodore olsa kac yazar? Lanet piyanist santor.
[post=6244]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Adamin sana ne zarari var onu annamadim?
O kisi sayesinde TR'deki amiga,commodore sitelerine ulasan bicok insan biliyorum ben...
ata demirer & commodore
Originally posted by Bakkada@Mar 21 2006, 04:54 PM

O kisi sayesinde TR'deki amiga,commodore sitelerine ulasan bicok insan biliyorum ben...
[post=6249]Quoted post[/post]

Ata demirer ve ekurilerinin genel olarak turk toplumunun akil sagligina zarari var. Dizi izlemekten herkez eblek oldu zaten.
/*
*/
ata demirer & commodore
Originally posted by jimqode+Mar 21 2006, 05:47 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(jimqode @ Mar 21 2006, 05:47 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Bakkada@Mar 21 2006, 04:54 PM

[post=6249]Quoted post[/post]

Ata demirer ve ekurilerinin genel olarak turk toplumunun akil sagligina zarari var. Dizi izlemekten herkez eblek oldu zaten.
[post=6252]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Dizi izlemek insani eblek yapmaz,dizilerde yasamak insani eblek yapar.Dunyanin heryerinde aptalkutusu akimi var.AtaDemirer'le direkt bi alakasi yok bence.Yani bu gibi durumlarda sahis odakli girisim yanlis.
AtaDemirer'i taniyor muyuz hayir,adam belki bu dizilerden aldigi paranin buyuk kismini otistik ogrenciler icin harciyarak durumu dengeliyor.
ata demirer & commodore
Originally posted by Bakkada@Mar 21 2006, 05:54 PM
Dizi izlemek insani eblek yapmaz,dizilerde yasamak insani eblek yapar.Dunyanin heryerinde aptalkutusu akimi var.AtaDemirer'le direkt bi alakasi yok bence.Yani bu gibi durumlarda sahis odakli girisim yanlis.
AtaDemirer'i taniyor muyuz hayir,adam belki bu dizilerden aldigi paranin buyuk kismini otistik ogrenciler icin harciyarak durumu dengeliyor.
[post=6254]Quoted post[/post]

Uzgunum, kazandigi parayi otistik cocuklar icin harciyor bile olsa bu benim icin cok fazla birsey degistirmez. Ata Demirer bir unlu oldugu icin hayatin icinde nasil bir insan oldugunu bilmesek de para kazanmak icin ne yaptigini biliyoruz. Benim icin bu bir insanin kultur seviyesi ve ahlak anlayisi icin yeterli tiyodur.
Isterseniz sabah kadin programlarinin sunucularini da yuceltelim. Belki herseyi kameralara karsi yapmayi seven bu insanlar da sessiz sakin, hic kimseye gostermeden otistik cocuklara bagis yapiyorlardir?
Neyse bu Ata Demirer ve turevleri hakkinda benim fikrim, hic kimse katilmak zorunda degil. Ama acikcasi ismi bile midemi agzima getiriyor.
/*
*/
ata demirer & commodore
jimqode: sana hiç de katılmıyorum. tanıdığım birçok tiyatrocu salak suluk dizilerde 3-5 kuruş kazanıp beş para almadan kendilerini adadıkları tiyatroyla uğraşıyorlar. bir insanın para kazanmak için yapmak zorunda olduğu iş ile kendini adayarak yaptığı iş, ülkemiz ekonomik dengesizlikleri yüzünden denk gelemiyor. tanıdığım pek çok sanatçı, tiyatrocu vs böyle yaşamak zorunda. bundan yakınmıyorlar, aksine her iki tarafa da emek vererek iyisini yapmaya çalışıyorlar. ama bir insan para kazanmak için düşük IQ izleyicisine hitb eden bir program yaptı, orada oynadı diye yargılanamaz bence. birçoğumuz düzenli bir maaş için demo yazmaktan fedakarlık yapmıyor muyuz? eminim, buraya takılan kişilerin %90'ı salak insanalra hitab eden web siteleri veya kodları vs yapmak yerine oturup elitist bir kesim olan demo izleyicisine hitaben demo yazmak ister. ama eve maaş kim getirecek o zaman?...
ata demirer & commodore
Pardon bir yanlis anlasilma var galiba. Ayni kisiden bahsetmiyoruz sanki
1. Ata Demirer tiyatrocu degil. Piyanist-Santor.
2. Bu sahis Kanal D'de canli yayinda telefonla baglanan bir kizla kultur seviyesini cok iyi refere eden bir diyalog (monolog diyelim, hemen reklam girdigi icin kizin cevabini duyamadik) yapti. Bilmeyenler icin aktariyorum:
Kiz: Kiz arkadasiniz var mi acaba?
Ata: Niye? Vericen mi?
3. Hicbir insan prensiplerinden odun verecek kadar kolay kolay ac kalmaz. Tabii prensip sahibiyse. Bir insanin evine ekmek getirmek icin tek yapabilecegi is dandik dizilerde maymun olmak ise, bu o insanda bir gariplik oldugunu gosterir. Copculuk cok daha haysiyetli bir meslektir, tiyatro yapan tiyatrocularin da kilolari, sekilleri yerindedir. Hayat standartlari dusuk olabilir. Iclerinde suphesiz karsilalarina hic tv teklifi cikmadigi icin bu isi yapanlar da vardir, prensiplerini korumak adina bu teklifleri reddetmis olanlar da vardir. Hanginiz yaptiginiz isin yanlis oldunu bile bile hergun o isi yapabilirsiniz? Kusura bakmayin ben yapamam. Karnimi doyurmak icin elbet baska bir yol bulurum.
Edit: Ayrica web sitesi ornegini kabul edemiyorum. Web sitesi yapmakla insanlari aptallastirmak icin aktif caba gostermek arasinda ahlaki acidan bir ucurum var.
4. Butun bu durum, ozenle kurulmus, ince elenmis sik dokunmus bir sistemdir ve medya tarafindan basariyla entegre edilmistir. Bugun cigeri bes para etmez insanlara sanatci, muzisyen, tiyatrocu falan diyorsak bu ne kadar da guzel asimile oldugumuzun ifadesidir.
5. Asagidaki sorulari size yoneltiyorum bir batmanda:
a> Ceviz kabugu bir tartisma programi midir? Eger oyleyse Hulki Cevizoglunun bu programda bulunma sebebi taraf olmak midir? Eger degilse bu programin formati nedir?
b> Gunduz kadin programlari (hos artik aksamlara da sarkmis duyduguma gore) dokunsan cinnet cikartan bir millete gazlamak disinda nasil bir hayirda bulunabilir? Ayrica anayasamizin insanlar kanun onunde suclu olduklarina karar verilmeden suclu olarak afise edilemezler maddesine ne kadar uygundur?
c> Cogu yurtdisindan getirilip burda sagdan soldan toparlanan, halkin gormek istedigi yuzler olarak isimlendirilmis bir kitle tarafindan oynanan dizilerin hangisinin senaryosu akli basinda bir insanin aklina hakaret etmeyecek seviyededir?
/*
*/
ata demirer & commodore
heheh
ya beyler... demoscene forumundayız bi hatırlatiim dedim...
haha hhaa
ulan didişmek için aportda bekliyonuz alem adamsınız...
bence ata-demirer i sevenlerde sevmeyenlerde şöyle güzel bi intro, demo tadında. bişiler yapsın tartışmalar bu şekilde yürüsün
baabında new-release de çıkmış olur....
yemişim atayıda, tv yi de dizileride...
size bşi olmasın, demoscene e bşi olmasın ya
hahaha
ah
ha
ah
ha
ah
ata demirer & commodore
Benim icin AtaDemirer'in ne yaptigi,X adamin eblek olmasi felan filan bunnarin hicbiri ilgilendirmio.Benim burda garipsedigim halka acik bir ortamda(ki bu forum oluyo) Bir sahisa direkt isim vererek bir pesin hukum giydirilmesi.Bu AtaDemirer olur KorhanAbay olur CenkKoray olur yarin oburgun de Vigo olur,Bakkada olur olur da olur...
Kultur seviyesi felan elestiriyoruz ama bizim de pek insan haklarina saygili davrandigimiz soylenemez...
ata demirer & commodore
Originally posted by Bakkada@Mar 21 2006, 08:02 PM
Benim icin AtaDemirer'in ne yaptigi,X adamin eblek olmasi felan filan bunnarin hicbiri ilgilendirmio.Benim burda garipsedigim halka acik bir ortamda(ki bu forum oluyo) Bir sahisa direkt isim vererek bir pesin hukum giydirilmesi.Bu AtaDemirer olur KorhanAbay olur CenkKoray olur yarin oburgun de Vigo olur,Bakkada olur olur da olur...
Kultur seviyesi felan elestiriyoruz ama bizim de pek insan haklarina saygili davrandigimiz soylenemez...
[post=6264]Quoted post[/post]

Pardon hangi kitapta yaziyor bir sahisa direk isim vererek pesin hukum giydirilemeyecegi? (Eger yaptigim buysa)
Fikrimi her sekilde aciklamakta ozgur oldugumu dusunuyorum. Hele ki bu sahis zaten herkesin oyle ya da boyle uzerine konustugu biriyse. Bu yarin oburgun KorhanAbay, CenkKoray, Vigo, Bakkada olur mu? Olabilir. Sizin oklarinizin hedefi ben de olabilirim. Bir insan hakkinda konusmakta yanlis birsey goremiyorum. Hele ki halka acik bir ortamda. Bugun Ata Demirer de istiyorsa google'a ismini yazip birkac sayfa gecerek burada benim yazdigim fikirlere ulasabilir. Arkasindan konusmak mi daha yegdir?
/*
*/
ata demirer & commodore
Birşey hatırlatmak istiyorum. O da Mahallenin Muhtarları dizisi. O diziyi seyredip de sevmiş olanınız varsa acilen ölmesini diliyorum. O dizi benim fobimdi. Gerçekten de kanal değiştirirken 3-4 sn ekranda kalsa bile direk benden küfrü yerdi. Elbette ki en gıcık olduğum adam da Temel rolündeki seviyesiz, kalitesiz, ismi cismi bilinmez salak oyuncuydu.
Aradan yıllar geçti, bu herifi çok underground, hatta hatta birçok internet databaselerinde bulunmayan filmelerde süper karakter oyunculuğu yaparken gördüm. Yine de ön yargım devam ediyordu. "Gemide" gibi filmlerle gittikçe gözüme girmeye başladı bu herif. En son sürekli unuttuğum ismini de ezberledim "Erkan Can".
Ama hala herif hakkında şöyle bir soru işareti taşıyordum. "Ulan madem yeteneklisin, ne bok yemeye Mahallenin Muhtarları gibi boktan bir dizide oynadın". Aradan yıllar geçti sorumun cevabını alamamıştım.
Bundan 2-3 ay önce eşimle birlikte ıstiklal'de Ferdane isimli bir bara gittik. Yıllardır takıldığım bir mekandır ve en sevdiğim tarafı da gelen insanların hepsinin ayrı bir karakter renginin olmasıdır ve genellikle sıcak kanlı insanlar gelir o mekana. Barda takılan bir grupla tanıştık sohbete girdik. Aralarından biri bir film ekibinde çalışyormuş (ışıkçıydı yanlış hatırlamıyorsam). Uzuun uzun Türk sinemasından konuştuk ve elbette ki laf döndü dolaştı Erkan Can'a geldi. Eleman Erkan Can'ın da bulunduğu filmlerde görev almış ve kendisiyle muhabbeti varmış. Ben yıllardır aklımdaki soruyu sordum ve O da aynı soruyu sorduğunu ve cevabını aldığını söyledi. Cevap ise şuymuş:
"Her insanın hayatında zaman zaman aç kaldığı dönemler olur. Mahallenin Muhtarları da benimkiydi".
Oldukça net bir cevap bence. Bu olaydan aldığım ders insanları tanımadan yargılamamak oldu. Bundan sonra da TV'de görüp her kıl olduğum insan için bir "acaba mı?" açık kapısı bırakıyorum.
Gelelim son konuya. Tarkan zamanında sahnede "çişim geldi" dediği için eleştirilmiş, çıkıp özür dilemişti. Ata Demirer aynı şekilde özür diledi. Dünyanın birçok ülkesindeki starlar bu tür bir laf ettiklerinde, pot kırdıklarında v.s. hemen magazin basınının hedefi olurlar ve bu birçoğunun hoşuna gider, taşağını geçer. Rock gruplarında ise daha extreme durumlar söz konusudur, ortalığım .mına korlar, tutuklanırlar v.s. Ama ben bir kez büyük bir rock ya da tv starının çıkıp da "özür dilerim" dediğini duymadım. Özür dilemek normal insanlar için büyüklüktür, starlar için ise bence komiktir. Bu yüzden bence Ata Demirer o kıza daha ağır bir laf bile etseydi, kameraların karşısına geçip özür dilememeliydi. Eğer gerçekten pişman ise gider kızdan özür dilerdi, kız çok israr ederse kameraların karşısına geçerdi.
Okan Bayülgen bu konuda tek taktir ettiğim adamdır. Çünkü hiç özür dilemez. ıtliğini yapar ve itliğinin arkasında durur. Ayrıca da birçok insanın yüzüne küfreder ama insanlar bunu anlamaz. Örneğin "Cam Siliciler" skecinde ekrana doğru yaklaşıp "cıplahcıplaçüellecıplahcıplaçüelle" diyordu ya hatırlarsanız, herkes koyun gibi seyretti, Seda Sayan salağı ne dediklerini anlamadığı için taklidini yaptı v.s. Orda hızlı bir şekilde "çıplak çıplak çükü elle, çıplak çıplak çükü elle" diyordu Okan. Bu ortaya çıksaydı çıkar özür diler miydi sanıyorsunuz? Hayır!
Olması gereken bu bence. Ata'nın yediği bok da dünya celebrity standartlarında yenebilecek en hafif bok.
ata demirer & commodore
Gemide filmi acaip bi filmdi onun baslangici olan Lalelide Bir Azizeyi de oneririm...
Bu arada reklamin iyisi kotusu olmaz AtaDemirer istese de istemese de scene'e hizmet etti,beni ilgilendiren kismi buydu ki zaten bitti artik giyemicek o tisortlerden...
ata demirer & commodore
hehe magazin programı olmuş burası...