Ascraeus Font Editor V1.0

27 replies · 32,493 views

valla bu dosyalar nasil calisir beceremedim calistirmayi?
calistirabilsem belki PC versionunu yapmaya caliscam ama 🙂
Algoritmik Geometri^S!P and MEE!ditor 64/4 kb intro tool.
Originally posted by chenmy1@Mar 22 2006, 12:39 AM
[post=6274]Quoted post[/post]

Yukarda açıklaması var, birkaç post öncesini oku. ındirdiğinde ZIP olarak iniyor editör (ilk posttaki link). Uzantısını JAR yapıp double clickle çalıştırmayı dene. Olmadı java.sun.com 'dan J2SE runtimelarını indir, kur ve bir daha dene çalıştırmayı.
Originally posted by skate+Mar 22 2006, 12:55 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(skate @ Mar 22 2006, 12:55 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-chenmy1@Mar 22 2006, 12:39 AM
[post=6274]Quoted post[/post]

Yukarda açıklaması var, birkaç post öncesini oku. ındirdiğinde ZIP olarak iniyor editör (ilk posttaki link). Uzantısını JAR yapıp double clickle çalıştırmayı dene. Olmadı java.sun.com 'dan J2SE runtimelarını indir, kur ve bir daha dene çalıştırmayı.
[post=6277]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
evet uzantiyi jar yapinca calisti 🙂
Guzel bisi olmus bunu PC versionunu MFC olarak yapabilirim sanirim ..
fakat Data formati felan nedir ?Nasil kaydederim biraz aciklarsaniz basliyabilirim..
Olayın PC versiyonu falan yok Java kodu sonuçta ha derler windows için exe yaparım diyorsan ayrı ama adam akıllı belirtmek gerek pc demek windows demek değil çünkü 🙂. Ama sanırım Mrr c64 değil ttf font yapabileceği bir program istiyor. Onun formatıda www.wotsit.org'da vardır büyük ihtimalle.
Originally posted by Ragnor@Mar 22 2006, 01:31 AM
Olayın PC versiyonu falan yok Java kodu sonuçta ha derler windows için exe yaparım diyorsan ayrı ama adam akıllı belirtmek gerek pc demek windows demek değil çünkü 🙂. Ama sanırım Mrr c64 değil ttf font yapabileceği bir program istiyor. Onun formatıda www.wotsit.org'da vardır büyük ihtimalle.
[post=6281]Quoted post[/post]

Bence Mrr TTF değil pixel font editörü istiyor. Bana öyle geldi. Yoksa TTF font editörü kaynıyor ortalık. Hele ki MAC'de en az 3-4 tane şahsen kullandım.
Originally posted by skate+Mar 22 2006, 01:36 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(skate @ Mar 22 2006, 01:36 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Ragnor@Mar 22 2006, 01:31 AM
[post=6281]Quoted post[/post]

Bence Mrr TTF değil pixel font editörü istiyor. Bana öyle geldi. Yoksa TTF font editörü kaynıyor ortalık. Hele ki MAC'de en az 3-4 tane şahsen kullandım.
[post=6283]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Ya aslinda Opengl bile yapabilirim ben bunu 🙂
sonucta pixel ile cizilecekse ..Hatta benim opengl bir GUI im var kasmadan bunun gibi bisi cikarabilirim..
Fakat Dedigim gibi kaydederken neye gore kaydetcem?Bu *.BIN dosyasini direkt aciyomu c64?
bunlari soylerseniz ben bu editoru opengl yapicam 🙂
Originally posted by chenmy1@Mar 22 2006, 01:45 AM
Fakat Dedigim gibi kaydederken neye gore kaydetcem?Bu *.BIN dosyasini direkt aciyomu c64?
bunlari soylerseniz ben bu editoru opengl yapicam 🙂
[post=6285]Quoted post[/post]

O bin uzantısını ben verdim. Uzantı vermesen de farketmez. O sonuçta headersız madersız RAW bir dosya. Byte dizilimi 64'ün karakter setlerini hafızadaki dizilimine uygun. Ancak biliyorsun ki PC'de vektörel fontların haricinde pek de bir font standartı yok. Sen düzgün bir gride oturacak şekilde tek kanal (8 bit) RAW kaydettir fontu, başka birşey gerekmez. Ama bence bu da gerekmez. Ben bu tür işleri photoshop (tamam kızma Hyper kardeş) ya da benzeri (yırttık mı? 🙂) bir programı kullanarak yapıyorum, sonuç aynı.
ehehe yarim saatlik bir calisma ile karsinizda hpixel v0.01
Opengl Hardware pixel editor 🙂 Bu programin tarzinda fakat kaydetme felan eklemedim daha bi bakin begenirseniz gelistirmeye devam ederim..
DOSYA:
http://mosengine.inativa.com/dosya/hpixel.zip
Resim :
Bu ara ben fonttan baska birsey icin kullandim karekter pixelledim eheh
Güzel olmuş. Ancak bu toolu Manyetiq altında bir başlığa taşıyalım. Ben böyle bir başlık açıp ordan yorum yapıcam.
Yaw bu zip meselesini anlamadim ben. siz indirince zip olarak mi geliyor bu dosya? bende direk jar olarak iniyor cunku ilginc. olmazsa zipleyip koyacagim.
@skate: Cizdigin fonta baktim, cok şık olmus. Eline saglik. 1x2 ve 2x2 fontlari duzgun hafiza mapiyle kaydetmek icin gereken eklentileri de yapicam bi ara.
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
jar zaten java arşiv dosyası değil mi? bu yüzden zip olarak inmese bile zip programları açıyordur bana kalırsa...
Originally posted by PE&OAS@Mar 22 2006, 12:35 PM
jar zaten java arşiv dosyası değil mi? bu yüzden zip olarak inmese bile zip programları açıyordur bana kalırsa...
[post=6313]Quoted post[/post]

oylesini anlarim da dosyanin uzantisini degistirmekten bahsediliyor. ona anlam veremedim...
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
Originally posted by jimqode+Mar 22 2006, 01:01 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(jimqode @ Mar 22 2006, 01:01 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-PE&OAS@Mar 22 2006, 12:35 PM
[post=6313]Quoted post[/post]

oylesini anlarim da dosyanin uzantisini degistirmekten bahsediliyor. ona anlam veremedim...
[post=6316]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
ılginç çünkü şirketteki makinelerden birkaçında denedim, bir kısmı ZIP olarak indirdi, bir kısmı ise JAR. Hepsinde de WinRAR yüklü ve extensionlar onunla register edilmiş. Herhalde başka birşeyden kaynaklanıyor bu sorun. Ama şu ana kadar 3 makinede yaşadım bu sorunu. Senin yapabileceğin birşey yok sanırım, sorun client-side.