NIGHTSHIFT 06 - RELEASES

28 replies · 9,709 views

NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
bu konunun burda fazla uzadigini son mesajin en sonunda amacini biraz astigini dusunuyorum. Night shift organizatorlerinden biri olarak bu son mesajlarin baska bir topic'e kaydirilmasini rica ediyorum.
Eger illa tartisilmak isteniyorsa nightshift ile ilgili bir topic de tartisilmamasini diliyorum.
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
bişi yazmıştım ama ateşe körükle gitmenin uygun olmayacağını düşündüğümden sildim.
100% pure coder pr0n
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
haklisin nightlord. adminlerden biri tasisin bu topic'i.
/*
Planet Retro - Retrocomputing News and Blogs
*/
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Originally posted by jimqode@Mar 15 2006, 08:56 PM
haklisin nightlord. adminlerden biri tasisin bu topic'i.
[post=6069]Quoted post[/post]

Adminlerden biri bu topici taşımak yerine tartışmanın burda kesilmesinin daha uygun olacağını düşünüyor. Eğer uzatmak istiyorsanız başka bir topic açabilirsiniz.
Konu "NIGHTSHIFT 06 - RELEASES". Kaldığı yerden devam...
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Originally posted by jimqode+Mar 15 2006, 07:41 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(jimqode @ Mar 15 2006, 07:41 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Hydrogen@Mar 15 2006, 02:49 PM
Sen gercekten Mk kelime oyunu ile ilgili bir espri yaptigini soylemissin. Bu yeterli bir aciklama. Senin bu isi art niyet guderek yaptigini dusunmuyorum. Ancak boyle esprilerin samimiyetinin anlatilmasi gercekten gerekli olabilir.
[post=6064]Quoted post[/post]

Herhalde takdir edersiniz ki durup dururken ajan provokator yerine konmak da pek hos birsey degil. Ataturk'un temsil ettigi degerleri cignemek, ulkeyi parcalamak falan gibi bir derdim olsaydi nightshift'06 yerine bu konuda daha etkili olacagim bir mecrayi secmez miydim? Havadan nem kapmak denir buna. Kendimi herhangi bir kutba yerlestirilecek kadar fikren manyetik hissetmiyorum. Turbo'nun savundugu fikirler her ne ise onlarin karsisina ya yanina koyacagim bir fikrim yok.
Meseleleri olasi en karmasik aciklamasindan baslayarak degil, olasi en basit aciklamasindan baslayarak degerlendirmek gerekir. Buna bilimde Occam'in usturasi denir. Insan yeni tanistigi, yuzunde gulumsemeyle kendisine bu cumleyi eden bir insani ilk adimda provokator olarak degerlendirebiliyorsa umarim bu insanlardan cok yoktur.
Forumun takipcilerinden de ozur diliyorum, burasinin bunun yeri olmadigini biliyorum, ama zaten beni sinirlendiren de yeri olmayan iki yerde, nightshift ve bu forumda, ayni kisiden iki kere benzer tepkiler almis olmamdi.
Turbo sen internette falan geziyosun, sakin ha siyonist falan olmayasin? 😛
[post=6066]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Aslinda Hydrogen benim dusuncelerimi iyi yansitmis..
ben dedigini hakaret olarak algiladim..
1. seni tanimiyorum. kimsin nesin bilmiyorum.
2. partide sadece sen gelip "benim anlamadigim" bi laf ettin..
Ataturk'un fikirlerine ve ilkelerine saygi gosteren bir insanim. burda kimseninde seni ajan, provakator olarak gosterdigi yok..
kotu niyetli bi laf etmediysen bi sorun yok zaten!.
sinirlenmene de gerek yok! cunku dikkat edersen ben bu konu uzerine hic birsey yazmadim. sen yazdiktan sonra olaylar ortaya cikti.
cevap hakkimi kullanip konuyu kapatiyorum. olay bitmistir.
<span style=\\\'font-size:21pt;line-height:100%\\\'><span style=\\\'color😮range\\\'> <span style=\\\'color:gray\\\'>.oO</span> bRoNX <span style=\\\'color:red\\\'>^</span> zOmbie bOys! <span style=\\\'color:gray\\\'>Oo.</span></span></span>
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
...hatırlatma...
Konu "NIGHTSHIFT 06 - RELEASES"
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Caret/Resident'in bazi kisimlarini sure kisitlamasindan dolayi atildigindan bahsedilmis pouet'te. O kisimlarin eklenmis halini gorebilecek miyiz? Aniden bitmesi durumu olmasaydi all time favorites listemde oldukca yuksek bir siraya (Hardwired'dan sonra 2) oturabilirdi. Gercekten bu demo'nun akiciligi, senkronizasyonu ve efektlerin gorsel cekiciligi beni benden almis durumda.
Bazilari piyano rifflerinin caldigi ve gri hexagonlarin ekrandan koptugu sahnenin cok uzun oldugundan sikayet etmis. Demoyu defalarca izlemis olmama ragmen ben bu part'i gereginden fazla uzun bulmadim. Benim sikayetim demo'nun, daha dogrusu muzigin size'i. Muzik hakkinda cok birsey bilmesem de daha kucuk olabilirmis gibi geliyor bana.
Bu arada bu demo hakkinda merak ettigim birsey daha var. Cok dalagini yararak girmis olmayacaksam aalib mi kullaniyor bu demo yoksa kendi yazdiginiz bir renderer mi var?
/*
*/
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Resident'in Caret'ini ben de oldukca begendim. Software rasterization kullanan herhangi birseyi digerlerine gore daha ustun tuttugumdan Caret'i begenmemem olasilik disi zaten.
Caret; textmode kullanarak biraz alternatif olmasi, muzikle senkronizasyonu on planda tutup bunu da gayet basariyla gerceklestirmesi, sade ama goz alici efektlerle guzel bir is.
Lakin, Caret'ta daha once gormedigimiz yeni hicbir efekt yok. Bu acidan, Caret'i Hardwired ya da diger cult demo'larla ayni satirda zikretmek bana gore mumkun degil. Resident su anda cok iyi gidiyor ama Hardwired ile beraber bahsedilecek bir demo yapmalari icin daha gitmeleri gereken epey yol var.
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
yes master! ( :
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
ızlerken bende aalib'tir diyordum ama caret'in benden tam puan almasını sağlayan en önemli unsuru arkaplandaki kütüphanenin anesthetic tarafından yazılmış olması.
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
jimqode, güzel yorumların ve övgülerin için çok teşekkürler. şu saatlerde anesthetic okulda olduğu için bu satırları cevaplamamış. demonun süre kısıtlamasından ve partiye yetişememe kaygısından dolayı yarım kalmış gibi bitmesi hakkaten en çok aldığımız eleştiri. benim de aklımda demonun yayınlanmayan partlarını içeren bi versiyonunu çıkarma fikri vardı. bunu anesthetic ve flexi ile konuşacağım. diğer taraftan wisdom'un da açıkladığı gibi henüz hardwired gibi kült demoların seviyesine ulaşmadık ama "çıkardığımız her demo öncekilerden iyi olacak" felsefemizle bunu bir gün yapmayı hayal ediyoruz 🙂
aalib konusuna gelince; ragnor belirtmiş zaten anes'in renderer'i tamamen kendisinin yazdığını. aldığımız diğer bi eleştiri de demonun software olduğunu bi info dosyası içinde belirtmemiş olmamız. bu mütevazi olmamızdan daha çok demoyu partiye yetiştirme telaşıyla unuttuğumuz bi şeydi 🙂
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Kendi yazdiginiz bir renderer olmasi isi daha da hoslastiriyor. Bu arada aciklama geregi duydum, hardwired zamaninin otesinde bir demoydu. Bu kriteri elbette ki goz onune almiyorum. Ama benim demolarda en on planda tuttugum fikir senktronizasyon ve akicilik oluyor. Iste tam da bu yuzden C64'te saniyede 2 frame filled 3d cisimler cizen demolar hosuma gitmiyor.
Caret'te partlarin arasindaki gecis oldukca iyi kotarilmis ve demo hic hiz kesmeden ve surekli yukselerek gidiyor. Daha uzun olsaydi tabi ki arada hiz kesmesini, sonra tekrar hizlanmasini, ufak dur kalklar yapmasini beklerdim.
Son olarak sunu soylemek istiyorum. Hardwired'la karsilastirilamayacagi dogru ama gercekten sure falsosu disinda dunya standartlarinda bir demo olmus. Umarim resident spiritus'un soyledigi gibi yukselmeye devam eder ve biz de top notch bir demo grubuna sahip olmanin gururunu yasariz. Ben simdiden gidisatin o yonde oldugunu hissediyorum.
/*
*/
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
hmm rendering konusunda açıklama yapılmış. ben de daha önce söylenmemiş bir bilgi vereyim o zaman. caret'teki tüm 3d, dot vektörlerle yapılıyor. yani 0 poligon 🙂 üçgen sayısı fazla iken poligon basmadan daha hızlı çalışıyor. üçgen sayısı azken ise istenilen şey çıkmıyor haliyle. zaten bazı ufak arızalar da vardı hoşuma gitmeyen. ama bir sonraki software rendering demomuzda full vektör grafikler olacak, sadece ufak objeler değil 3d ortamlar da bulunacak. stay tuned 🙂
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
Originally posted by anesthetic@Mar 16 2006, 10:51 PM
hmm rendering konusunda açıklama yapılmış. ben de daha önce söylenmemiş bir bilgi vereyim o zaman. caret'teki tüm 3d, dot vektörlerle yapılıyor. yani 0 poligon 🙂

Anaaa... Tevekkeli depth buffering felan kullanıyordun sen. Ben de adamın poligon rutini her pixeli basarken kontrol falan mı yapıyor diyordum. Bir nevi voxel engine takılmışsın yani...