@coze: normal compoda yarışamayacak ürün mü? abi Türkiye'den (ya da Türkiye orijinli diyelim 😉) adam akıllı 3-5 linuxcu say deseler sen kesin aralarında geçersin ama sen bile partilerde linux demolarının windows ve mac ile aynı şartlarda yarışabildiğini bilmiyorsun. örnek revision:
http://www.revision-party.net/compos/pc
eğer revision parti olarak küçük geldiyse birşey diyemeyeceğim. 🙂 biz biraz da imkansızlıktan dolayı bu tür işlere girmiyoruz 7DX'lerde, Macintosh'u projeksiyona bile bağlayacak aparat olmayabiliyor elimizde. yoksa 7DX'de de elbette ki Linux ve MacOS ürünleri Windows ürünleriyle eşit şartlarda yarışabilirler.
bu arada benim bu başlığı açma nedenim tamamen üründen bağımsız, ürüne "çirkin olabilir ama alt tarafı linux demosu. iş linux coderlarına geldiğinde elbette ki daha bağışlayıcı olmalısınız." deyip, thumb up veren elemanın yorumuydu. genel olarak da böyle bir algı var gerçekten. ama neden? bahsettiğimiz kişiler scenerlar olduğu sürece linux kullanıcı sayısını çok da düşük görmemek lazım diye düşünüyorum. yani linux scene'de tercih edilmeyen bir platform olabilir, ancak o en canavar ASD demoları OpenGL ile yapılmışlardı. Linux'un benim bilmediğim, algılayamadığım bir eksiği mi var, yoksa ortada anlamsız bir mazeret mi var?
şu konuyu tekrar ediyorum. benim gözümde Windows, Mac, Linux scene'i diye sceneler yok. PC scene'i var. Bunlar sadece işletim sistemi. Mac üzerinde Xcode ile de harikalar yaratılabilir, linux'da gcc ile de. Revision gibi partiler de bu platformları desteklediği sürece demoların görsel yönden zayıf olmasının ne gibi bir mazereti olabilir, benim hala aklıma yatmıyor.