ılk öncelikle hi mac os x kullanmadım. Açıkcası denemek için o kadar parayı vermeyi hem göze alamadım hemde bütçem yok şimdilik.
ınternette gördüğüm bir siteden 1 aylık kiralamayı düşündüm ama günlük 80 lira gibi bir ücret istetince ondan da vazgeçtim.
Ben bir süredir php çalışıyordum. Daha öncesinde c# çalıştım. python c++ gibi dilleri sütten bir geçtim. Bütün bu süreçten snra programlama için yeteri kadar zeki olmadığım kaanaatine vardıktan sonra. tasarıma yöneldim. Web tasarımda yaptığımdan dolayı orta düzeyde photoshop biliyordum zaten . bir arkadaş 5-6 saatlik bir web tasarım eğitimi verdi. Sonrasında 2 hafta kadar süre kendim çalıştım. şu an web tasarım konusunda yeterince bilgili ve tecrübeliyim. Bundan sonr grafik alanında kendimi geliştirmek için yol alıyorum ayrıyeten adobe illustrator çalışmayı düşünüyorum bir süre sonra.
html css bilgim yeterince iyi. Çok ufuk istisnalar dışında dökme işleminde sorun yaşamıyorum. Dökümlerimde jquery yi olabildiğince kullanıp bu alandaki pratik eksiğimide kapatmak için uğraşıyorum.
RSS kaynaklarından reklam video fotoğraf gibi ilham verici bir çok kaynağı takip ediyorum. Hergün 2-2.5 saat buna vakit ayırıyorum. Geri kalan zamanı ise (4-5 saat) pratik için harcıyorum.
şu an elimin altında yeni alınmış alt düzey bir laptop var. 15inch i3 4gb ram ati amd radeon hd 6470m ekran kartılı bir laptopum var.
Windows 7 kullanıyorum. bu hali ile bir çok işlem beni zorluyor. Özellikle photoshopda layer sayısı artıkça ve bazı işlemlerde beklemem gerekiyor. Bu da zaman kaybı olarak dönüyor bana. Özeellikle css döküm yaparken hem ps hemde dw açık olunca gerçekten zorlandığım anlar oluyor. Bunun nedeninin yalnış bir satın alma olayı olduğu tamamen açık.
KISACA MAC OS X donanımdan bağımsız olarak tasarımcılar için daha iyi performans sunduğu bir gerçek mi?
internette bazı testler buldum fakat bunlar genelde özele indirgenmiş testler. Mac mini üzerinde yapılan bir testte windows xp daha hızlı çıkmıştı ama yapılan test temiz kurulum yapılan iki işletim sistemi üzerine adobe grubu, 3ds max gibi belli başlı yazılımlar kurularak test yapılmış. Mesela windowsda herhangi bir antivirus veya internet security yoktu. Ama her kullanıcı bunu kurmak zorunda aynı zamnda mail programı gibi en gerekli şeyler hesaba katılmadan yapılan bir testti. Ayrıca performans ayarları felan yapılmamıştı her iki sistem içinde
Mac OS X neden grakilerin tercihi?