Glance - Living MIDI formatında

19 replies · 34,981 views

hehe he
Yine harika bir Peandoas postu:
akicilik: 9/10
sunus: 10/10
imla: 7/10 (cumle baslari buyuk harf)
genel: 9/10
Sevgili Peandoas... Ben birsey uretmedim, uretmiyorum falan diyorsun ya. Abi derhal plazma editor takimina katilmani ve hizla makale yazmani oneriyorum. Sende Turkiyenin en iyi disk mag yazarlarindan biri olma potansiyeli goruyorum. Benden sana nacizane bir ogut... 🙂
Not: imla mimla diyen adama bak daha Turkce klavye kullanmiyo demeyin. Eve linux kurdum az once daha TR klavye ayarlamamisim.
Mrr. Living'in mp3 versiyonu hos olmus. Kendinden bir seyler katmissin. Huzunlu bir hava kazanmis muzik.Final halini merakla bekliyorum.
Ama cikardigin urunleri versiyon versiyon yayinlamamalisin bence.
Bu forumda daha once bazilarimizin yazdigi uzere versiyon yayinlamak scene icin ters bir durum. Bitmis urun herkesce tercih edilir. Bir urunun en iyi dinlendigi ve en cok reaksiyon aldigi zaman urun tamamlandiktan sonra yayinlandigi ilk 2-3 gundur. Ve su an sen bu muzigi tam olarak bitirdigin zaman bile, belki ilk versiyonu cikardigin zaman kadar reaksiyon alamayacaksin. Urunun orjinalitesi insanlari ilk dinledikleri kadar cezbetmeyecek. "Esas invaders"i izlerken partide herkesin yasadigi sok ise veriyonlarla hic elde edilemez🙂
Senin bunlari bildigini tahmin ediyorum ama gene de bir dikkat cekeyim dedim. Bir forumun kucuk bir basligindaki bir link, inanilmaz sekilde yayilabiliyor🙂
------------------------
Pe&oas sagolasin kopardin beni🙂 Point out'da scroll icin fazla bir memory kalmamisti, uzulmustum. Meger hic uzulmemeliymisin nasil olsa kimse okumuyormus hahahah. Kuzene bunu elektro gitarla cal demen ise, muzikle ciddi bir alakan oldugunu gosteriyor(Neyin, elektro gitara uygun oldugunu tespit etmek herkesin uzerinde dusunmeyecegi bir sey). C64'de muzikle ugrasmayi denemelisin bence.
Originally posted by nightlord+Feb 11 2006, 01:36 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(nightlord @ Feb 11 2006, 01:36 PM)</div><div class='quotemain'>hehe he
Yine harika bir Peandoas postu:
akicilik: 9/10
sunus: 10/10
imla: 7/10 (cumle baslari buyuk harf)
genel: 9/10
Sevgili Peandoas... Ben birsey uretmedim, uretmiyorum falan diyorsun ya. Abi derhal plazma editor takimina katilmani ve hizla makale yazmani oneriyorum. Sende Turkiyenin en iyi disk mag yazarlarindan biri olma potansiyeli goruyorum. Benden sana nacizane bir ogut... 🙂
Not: imla mimla diyen adama bak daha Turkce klavye kullanmiyo demeyin. Eve linux kurdum az once daha TR klavye ayarlamamisim.
[post=5196]Quoted post[/post]

[/b]

Eyvallah hocam... 🙂 Elimden geldiğince iyi yazı yazmak için uğraşıyorum. Aslında yazabildiğim tek konu geyik gibi geliyor çoğu zaman, dürüst olmak gerekirse belkide geyikten başka birşey düşünmediğimden böyle oluyor 😛 . Ya da yaşadıklarımın pek çoğunun geyik kalitesinde bir yaşam standartından öteye gidememesinden 🙂 . Plazma için hala birşeyler yazmaya uğraşıyorum. Bazende Plazma'lık yazılarımı buraya atıp, sonrada hatamıydı ulan yoksa diye düşünüyorum... Neyse tekrar sağol 🙂 .
(büyük harfle başladım 😛 )
<!--QuoteBegin-Hydrogen
@Feb 11 2006, 05:40 PM
Mrr. Living'in mp3 versiyonu hos olmus. Kendinden bir seyler katmissin. Huzunlu bir hava kazanmis muzik.Final halini merakla bekliyorum.
Bu forumda daha once bazilarimizin yazdigi uzere versiyon yayinlamak scene icin ters bir durum. Bitmis urun herkesce tercih edilir. Bir urunun en iyi dinlendigi ve en cok reaksiyon aldigi zaman urun tamamlandiktan sonra yayinlandigi ilk 2-3 gundur. Ve su an sen bu muzigi tam olarak bitirdigin zaman bile, belki ilk versiyonu cikardigin zaman kadar reaksiyon alamayacaksin. Urunun orjinalitesi insanlari ilk dinledikleri kadar cezbetmeyecek. "Esas invaders"i izlerken partide herkesin yasadigi sok ise veriyonlarla hic elde edilemez🙂
Senin bunlari bildigini tahmin ediyorum ama gene de bir dikkat cekeyim dedim. Bir forumun kucuk bir basligindaki bir link, inanilmaz sekilde yayilabiliyor🙂
------------------------
Pe&oas sagolasin kopardin beni🙂 Point out'da scroll icin fazla bir memory kalmamisti, uzulmustum. Meger hic uzulmemeliymisin nasil olsa kimse okumuyormus hahahah. Kuzene bunu elektro gitarla cal demen ise, muzikle ciddi bir alakan oldugunu gosteriyor(Neyin, elektro gitara uygun oldugunu tespit etmek herkesin uzerinde dusunmeyecegi bir sey). C64'de muzikle ugrasmayi denemelisin bence.
[post=5198]Quoted post[/post]

[/quote]
Sanada teşekkür edeyim önce Hydrogen hocam. Burada açıklamak istediğim bir konu daha var, belki bir itiraf: Hani hepiniz anlatıyorsunuz, scene ile nereden tanıştın, ya şimdi oyunların başında introlar vardı filan işte diye gider bu... Benim 2 oyun kasetimden biri orjinaldi c64ü kullanmaya başladığımda, 2. kasetteki oyunun başında çıkan introyu ise hiç izlememiştim, hatta ulan oyuna çabuk girmiyor diye sinir olurdum. PointOut'ta da belki buna benzer birşey oldu, alttan yazı geçtiğini bile başımdan geçen olaydan bir hafta sonra görebildim 😃 . Neyse aslında Commodore 64 ile müzik benimde istediğim birşey, yakın zamandan beri özellikle. Bu yüzden kuzenimden notalar ile ilgili ders vermesini istedim. Ancak bugüne kadar flüt bile çalmayan biri olarak C64'te nasıl yapabilirim hiç bilmiyorum... Cyber Tracker diye bir programla uğraştım az bir zaman. Ancak onda da instruments olayı serbest değildi ve programı pc'de emülatörde kullandığımdan müziği datasetime atıp 64e aktardığımda benim pcde yaptığım dandik parça ile hiç alakası olmadığını gördüm 🙂 . Neyse ama neden olmasın diyorum, belki "bak postacı geliyor"dan daha karmaşık şeyler ürettiğimde size bile dinletebilirim 🙂 . diyor ve noktalıyorum...
Sevgiler...
Originally posted by Hydrogen@Feb 11 2006, 05:40 PM

Çok doğru, teşekkürler..
Aslında ben müzisyen değilim. Sadece boş zamanlarımda amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Djlikten gelme olduğum için hep trance melodileri etkilemiştir beni. Senin müziğini ilk defa dinlediğimde de bir trance versiyonunu yapmayı düşünmüştüm.. ışte yaptım bile minik bişey.. :rolleyes:
Aslında başarılı olup olmaması çok önemli değil benim için yaptığım şeylerin. Bazen insanlar anlamıyor bile. Release edilmesine de gerek yoktu. Öyle kendim için yaptığım minik bir şeydi. Sadece kendi duymak istediğim gibi yapmaya çalıştım galiba.... Benim o kadar hoşuma gitti ki belki yüzlerce kez arka arkaya dinledim yaptığım versiyonu... :lol: Bu bence güzel birşey, çünkü zaten çok hoşuma giden bir şarkıyı kendi tarzıma uydurdum B) Öyle ciddi bir müzisyen olmadığım için de, en azından kendi beğendiğim bir şeyi başarmış olmanın heyecanını duydum.. Üstüne üslük de bu müziğin asıl yazarına aynı forumda dinlettirdim ve yorumunu aldım :lol: :lol: Daha ne olsun, mutluluk maksimum 😃
Originally posted by mrr@Feb 12 2006, 01:05 AM
Çok doğru, teşekkürler..
Aslında ben müzisyen değilim. Sadece boş zamanlarımda amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Öncelikle bana oldukça müzisyen gözüktüğünü belirtmem gerekir kardeşim. Ben gitaristim ve zamanında canlı performanslarım da oldu (se(*): Catafalque). En son Demodojo'ya intro hazırlarken, Glance'deki grup arkadaşlarımın bile haberi olmasın istediğim için (onlar da release edildikten sonra sizlerle birlikte öğrendiler) intronun herşeyini kendim yapma kararı aldım. Kod konusunda kendime ne kadar güvenirsem güveniim, grafik ve müzik beni biraz korkuttu. Ancak grafik konusunda daha önceden çalışmalarım olduğu için iyi kötü aştık bu meseleyi (aslında aşağıdaki ördekler animated ninja spriteları olarak çizildi ama herkes ördeğe benzetince ben de ördek onlar diye geçiştirdim 😛). Müziğe gelince elimde Goat Tracker vardı biraz kurcaladığım, hadi dedim siliim hazır bir müziği, enstrumanlarını kullanarak birşeyler yapiim. I ıh, yapamadım. Sonunda mecburen lemon64'den SID search ettim ve aldım başkasının müziğini kullandım. Müzik konusundaki çalışmalarım devam edebilir belki ilerde ancak anlatmak istediğim sende bir hayli ümit var müzikle ilgili. Benim henüz geçemediğim ilk adımı geçmişsin. Ver bana cakewalk'u, sana besteyi yapiim, baterileri yaziim, gitar ve bass'ı canlı kaydediim üstüne, efektler ekliim v.s. Ver bana goat tracker'ı goat gibi kaliim ortada 😃 Bilgisayarda müzik yapmak ayrı bir yetenek...
*: bkz eskidi, şimdi se var. search ediniz 🙂