Microsoft urunlerinin (DirectX dahil) savunuculugunu yapmayin.Alternatifler hakkinda etrafli bilginiz yoksa ogrenin, kullanin, ondan sonra karsilastirma yapin.
Niye? [DirectX dahil savunmayın lafı için ...]
Bi kaç post yukarı bakarsan hem MS nin çözümünü hem de alternatiflerin sunduğu çözümü değerlendirmiştim. Microsoft dan gelen her şeye bu kadar önyargılı olmamak lazım. Benim anladığım manada (grafik , demo ,game coding .. ) Microsoft un SDK sı ile sağladığı herşey (Tool lar , örnek kodlar ve dökümantasyon) benzersiz. Yani bunlar profesyonel manada bu işle uğraşan , para kazanan firmalar için çok hayati şeyler. Teknik destek, önemli olan nokta bu. Ben olaylara bu yöndem bakıyorum.
* erik in postunu görür *
Ben olaya son kullanıcı değil daha çok geliştirici (oyun , multimedia) ler açısından bakıyorum. Bazı konularda Windows , linuxtan çok daha ilerde. Özellikle DCC yazılımlarının pek çoğunun linux sürümü olmayabiliyor.
Heh olsa bile, mesela XSI için yine 5000$ bayılıyosun , linux - windows farketmez. Zaten tüm dünyadaki pc oyuncularının %99.9999 unun windows kullandığı bir ortamda linux un lafı bile geçmez. Herşey dönüyo dolaşıyo yapılan işe göre yazılım kullanmaya geliyo. Office yazılımları ve diğer şeyler için windows - linux tartışılabilir ama iş oyun olunca tartışmanın manası yok.