Alternatif Okuyucu v0.04

8 replies · 2,764 views

Alternatif Okuyucu v0.04
Selam, Diger bir baslik vardi ama bu artik tamamen özellestirilebilen bir şey oldugu icin ve adi degistigi icin yeni post atmayi uygun gordum soyleki:
Alternatif Okuyucu v0.04:
-Disk Mag. için bir alternatif okuyucu olusturdum yani bir kisiye ait degil tamamen ozgun bir yapim..Ozellestirilebilir yani komple degisebilir ..Kodlama olmadan disardaki dosyalar editlenerek yeni bir yazi dizisi olusturulabilir..
-Alternatif okuyucunun grafiksel olarak buyuk vaadleri yok ama ilerki surumlerde ozellestirilebilirligini dahada artirmak istiyorum yani? Ben bunu devamli gelistircem..
-Alternatif okuyucu su an sitedende yayınlamaya basladim ..Su an icinde plazmanin convert edilmis hali var..
-Bu versionda gelen yenilikler ve eski versiyonlardakilerle birlikte sunlar mevcut.
*TXT sistem ile tamamen degisebilme imkani..
*Renkli Yazilar
*Dokulari okuma sistemi
*Dosyalar disarda gene onlarda degisebilir ve Ozellesebilir
*Klavye ve mouse sistemi
mouse:
Mouse Sol tuşu - Seçimler
Mouse Orta tuşu - Aşağı/Yukarı kaydır
Mouse Sag tuşu - içindekiler
klavye:
Yukarı tuşu - Kaydıraç yukarı kaydırır
Aşagı tuşu - Kaydıraç aşagı kaydırır
Enter - ıçindekiler
Space - Arka Grafigi Degiştirir
bu versiyonda sanirim baska bisi unutmadiysam bunlar mevcut..
DOSYA:
http://manyetiq.tr-demoscene.info/files/plztest.zip
Ekran Goruntusu:
http://manyetiq.tr-demoscene.info/files/ar.jpg
EDIT: Soylemeyi unutmusum eger bu Alternatif Reader in icinde Plazma olmasindan sikayet ediyorsaniz onu kaldirabilirim benim burda amacim sadece bu programi gelistirmek...
Algoritmik Geometri^S!P and MEE!ditor 64/4 kb intro tool.
Alternatif Okuyucu v0.04
Kısa zamanda iyi iş çıkarıyorsun Vedat. Plazma olayları çok boka sardığı için ben bu dergiyi kod olarak değerlendiriyorum ve kesinlikle çok iyi bulduğumu söylemek istiyorum. Anesthetic Plazma'nın kodunu üstlendiği için bence en mantıklısı Manyetiq olarak tüm tr-scene'i temsil etme misyonu olmayan, yalnızca sizin grubunuzun bir ürünü olan bir diskmag çıkarın. Tabii ki scene ruhunu koruyarak. Hatta hatta yapabiliyorsanız dergiyi ingilizce yapın ve dünyaya dağıtın. Plazma TR'nin internal productıyken, sizinki de Dünya'da bizi temsil etsin. Yine çok uzayacak bir tartışma başlatmış olabileceğimin farkındayım ancak şahsi fikirlerim bunlar.
P.S: Elbette ki ürünün kaliteli olması için Spritus kadar iyi bir grafiker ve Flexi kadar iyi bir müzisyen bulmanız gerekiyor 🙂 Bir de yazıları yazacak, çevirecek birisiyle bunları denetleyecek ve düzenleyecek bir editör gerekiyor. Hepsi bu kadarcık 😛
Alternatif Okuyucu v0.04
Skate gazı veriyosun iyi güzelde gerisini hiç düşünmüyosun? Hayır ben başıma gelecekleri biliyorumda ondan, bütün metin işi bana yıkılacak sonra ben elimde baltayla sokaklarda seni arayacağım. Artık sen diye gözüme kimi kestirirsem.
Yapılmayacak iş değil de, daha zamanı var.
Alternatif Okuyucu v0.04
Originally posted by Ragnor@Jan 31 2006, 02:31 AM
Skate gazı veriyosun iyi güzelde gerisini hiç düşünmüyosun? Hayır ben başıma gelecekleri biliyorumda ondan, bütün metin işi bana yıkılacak sonra ben elimde baltayla sokaklarda seni arayacağım. Artık sen diye gözüme kimi kestirirsem.
[post=4901]Quoted post[/post]

Ürün anlamında amaçsız olarak yapılan bir çalışmaya amaç kazandırmaya çalışıyorum ben sadece. Bu arada Ragnor kardeş, beni o cüsseyle korkutabilmek için epey büyük bir balta alman lazım ki eline, onu da sen taşıyamazsın :lol:
Alternatif Okuyucu v0.04
O konuda aynı fikirleri paylaşıyoruz ama işte şu anda zor belki 7d6'dan sonra yada 7d6'ya yakın düşünebiliriz böyle birşeyi.
Ayrıca boydan kaybediyor olsamda, unutma ki önemli olan boyu değil, işlevidir 🙂.
Alternatif Okuyucu v0.04
Originally posted by skate+Jan 31 2006, 11:36 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(skate @ Jan 31 2006, 11:36 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Ragnor@Jan 31 2006, 02:31 AM
[post=4901]Quoted post[/post]

Ürün anlamında amaçsız olarak yapılan bir çalışmaya amaç kazandırmaya çalışıyorum ben sadece. Bu arada Ragnor kardeş, beni o cüsseyle korkutabilmek için epey büyük bir balta alman lazım ki eline, onu da sen taşıyamazsın :lol:
[post=4911]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
ürün anlaminda amacim var.Soyleki:
+Hali hazirda bir programimin olmasini istiyorum ve bunu kullanmak isteyen olursa web sitemizdende temin edebilecegi icin yayinliyorum..
+Bunu gelistirmeye kalkma nedenim aslinda su adres http://www.hugi.scene.org/main.php?page=hugi19 su tarz diskmag. lar yuzunden yani bunlar gibi birsey yapmak istiyorum ki gelistire gelistire yapicam umarim..
+Gelistirdigimde bunu bizim grup kullanicak tabiki belki o zaman data lari private ederim..
Alternatif Okuyucu v0.04
Originally posted by chenmy1@Jan 31 2006, 01:28 PM
ürün anlaminda amacim var.Soyleki:
+Hali hazirda bir programimin olmasini istiyorum ve bunu kullanmak isteyen olursa web sitemizdende temin edebilecegi icin yayinliyorum..
+Bunu gelistirmeye kalkma nedenim aslinda su adres http://www.hugi.scene.org/main.php?page=hugi19 su tarz diskmag. lar yuzunden yani bunlar gibi birsey yapmak istiyorum ki gelistire gelistire yapicam umarim..
+Gelistirdigimde bunu bizim grup kullanicak tabiki belki o zaman data lari private ederim..
[post=4916]Quoted post[/post]

"Ürün anlamında amaçsız" = "Hali hazirda bir programimin olmasini istiyorum ve bunu kullanmak isteyen olursa web sitemizdende temin edebilecegi icin yayinliyorum"
"Gelistirdigimde bunu bizim grup kullanicak tabiki belki o zaman data lari private ederim"
Dilimde tüy bitti be kardeşim 🙂 Scene, birşeyi yap, bitir ve yayınla dünyasıdır. "Dataları private etme" diye birşey yoktur çünkü datalar her zaman private olmalıdır. Belki zamanla "dataları public etme" işine girişebilirsin, o sana kalmış. Mantığın biraz daha "open source" mantığına kayıyor gibi. Ben sizin Manyetiq olarak yayınladığınız bir ürünü görüp "vay be!" demek istiyorum çünkü bunu dedirtecek potansiyeliniz var. Mesela 7D5'de "Living" demosunun başarılı olmasının en büyük sebeplerinden biri saman altından su yürütmemiz ve hatta 1 sene önce kurduğumuz Glance grubunun adının birçok kişi tarafından ilk kez duyulmasıydı.
Sana Bronx'un sloganını hatırlatırım.
"Louder Than A Bomb!"
Yaptığınız ürünlerle scene'e bomba gibi düşmeniz lazım, bizimle work stageleri paylaşmanız değil.
Alternatif Okuyucu v0.04
iyide bu bir demo degil ki?
O zaman soyle yapalim ben buruya yazmiyim anliyorum bu seni rahatsiz ediyor kendi sitemizden yayinlariz o zaman...
Ben vay be diye sadece DEMO larima dedirtmek istiyorum..(bak simdi burdan gene alinti yapcak yok oyle bisi herseyde dedirtcen diycek 🙂 )
yani anliycan buna o kadarda takmiyom sanirim yanlis yaptigim konu burda yayinlamakti ... Daha oncede tamam bir daha burda yayinlamiycam diyincede "küstün" oluyoz...
Neyse bu tarz seyler umrumda degil yani ben bu programa "VAY BE " dedirtmek istemiyorum .. Sen "vay be" demek istiyorsan o zaman bizi takip etme 🙂 neyse kusura bakmayin bir daha boyle seyleri buruya post etmem ( küsmedim sadece rahatsizliklarinizi gidercem )
simdi anlastik mi skate? ( biliyom gelecek cevabi ama dedigim gibi ben partide release edilmis DEMO ve OYUN dan baska programima "VAY BE " dedirtmek istemiyorum benim dusuncem bu)
Alternatif Okuyucu v0.04
Originally posted by chenmy1@Jan 31 2006, 02:32 PM
iyide bu bir demo degil ki?
O zaman soyle yapalim ben buruya yazmiyim anliyorum bu seni rahatsiz ediyor kendi sitemizden yayinlariz o zaman...
Ben vay be diye sadece DEMO larima dedirtmek istiyorum..(bak simdi burdan gene alinti yapcak yok oyle bisi herseyde dedirtcen diycek 🙂 )
yani anliycan buna o kadarda takmiyom sanirim yanlis yaptigim konu burda yayinlamakti ... Daha oncede tamam bir daha burda yayinlamiycam diyincede "küstün" oluyoz...
Neyse bu tarz seyler umrumda degil yani ben bu programa "VAY BE " dedirtmek istemiyorum .. Sen "vay be" demek istiyorsan o zaman bizi takip etme 🙂 neyse kusura bakmayin bir daha boyle seyleri buruya post etmem ( küsmedim sadece rahatsizliklarinizi gidercem )
simdi anlastik mi skate? ( biliyom gelecek cevabi ama dedigim gibi ben partide release edilmis DEMO ve OYUN dan baska programima "VAY BE " dedirtmek istemiyorum benim dusuncem bu)
[post=4919]Quoted post[/post]

Dur seni şaşırtiim. Anlaştık 🙂 Sen benim yazdıklarımı birkaç defa oku yine de. Belki birkaç okuma sonunda farklı anlamlar çıkarırsın kim bilir...