olay biraz da su; bizim zamanimizda (80'li yillarin sonlarinda), bir intro/demo'da yapilan efektler yeni yeni seylerdi ve coder olarak bizim ustumuzde cok yuk vardi.. iyi matematik, geometri bilgisi gerekiyordu vs.. baskalarinin neler yaptigini incelerdik ve bu yuzden eski coder'larin bircoguda cracker'dir ayni zamanda.. ozellikle turkiyede elimizde neredeyse hic dokuman yoktu.. sadece bir kup dondurmek icin elle sin tablosu olusturdugumuz gunleri bilirim.. simdilerde ise, veriyorsun directx'e kordinatlari, texture'i, dondur diyorsun donuyor.. kucumsuyor degilim, ama zamaninda bu tur seyler bir suru emek, uykusuz saatler demekti..
yillar once, spaceballs'in state of art demosu cikmadan once, ghost benzer birsey yapmak istemisti ve hatta malice tum ekranlari kare kare cizmeyi bile teklif etmisti diye hatirliyorum..
sonuc su, eski scener olarak bizler yokluk icinde limon satarak bugunlere gelmisken, yeni scener'larin dogustan zengin olmasindan pek hoslanmiyoruz sanirim. (en azindan sahsim adina bu boyle, wikipedia vs'yi de severim)
ama sunu da rahatlikla soyleyebilirim ki, o eski gunler inanilmaz zevkli gunlerdi, bugunun scener'larina o gunleri anlatabiliriz ama o duyguyu aktarmak imkansiz gibi birsey.. bu birazda askerlik yapmamis birine askerligi anlatmaya benziyor, askerlik yapmadan anlatilani anlamak zor..
Originally posted by eirik@Mar 11 2006, 10:34 AM
kimse kusura bakmasIn ama ben de scene de surekli yeni bi$iiler cIksIn millet aktif olsun efektler yapsIn dedikten sonra internetin , wikipedia nIn opensource un sevilmemesini anlayamiyorum..
[post=5867]Quoted post[/post]