bi haftadir fazla kimseye haber vermeden ugra$tIgIm bi plazma dergi okuyucu vardI. hala hatalarI olsa da bence en azIndan preview olarak denenebilir hale geldi. o yuzden dosyayI buraya upload ediyorum. ancak oncelikle soylemem gereken bazI $eyler var :
- bizim gruptan anesthetic in de bi reader yazdigini biliyorum fakat projeler tesadufen yakIn zamanlarda birbirinden habersiz bir $ekilde ayri ayri olarak ba$lamI$tIr. birbirinden bagImsIzdIr. (yani mesela benim programIm anes inkinin bi preview i gibi anla$ILmasIn)
- bu program kendi kendime "ben plazma yI ne $ekilde okumak istiyorum" diye sormamla cIktI ve tamamen kendim okumak icin kodladIm. tabii ki deneyip fikirlerini belirten olursa saygI duyarIm. $oyle olacagIna boyle olabilir diyenler olursa elimden geldigi kadar degi$iklik yapmaya cali$irim.
- program bence bir resident stuff i olarak degerlendirilmemelidir. zaten acIkcasI scene e yakI$an bir kod oldugunu du$unmuyorum, dosya cok buyuk ve oldukca hantal, biraz da plansiz ve bodoslama yazilmi$ kIsImLarI var. henuz spritus bile gormedigi icin daha sonradan begenilirse (ki ben olacagInI sanmiyorum) grubun sayfasIna koyup koymamak kendisinin bilecegi bi$iidir
- program bu haliyle bile oldukca yarIm, .zip dosya icerisinde 2do.txt icerisinde ileride ne gibi ozellikler eklemek istedigimi sIraladIm.
- program icin text dosyaya bazI sinIrLandirmalar getirmek yada bazI ozellikler eklemek zorunda kaldim. bunlarIn hepsini yine .zip dosya icinde sIraladIm. plazma nIn formatI toplantiya gelen 10 ki$ilik bir ekip tarafIndan belirleniyordu. bazI ozellikleri kafama gore kendi readerimde standartla$tIrmam yeni bir toplanti yapIp karar almanIn imkansizligi kar$IsInda mazur gorulmesini ve bir saygIsIzLIk olarak aLInmamasIni diliyorum.
son bi$ii, program win xp de pencere icinde sorunsuz cali$iyor ama tam ekran oldugu zaman kod emulasyonu yuzunden bazI yerlerde sacmalayabiliyor, bell karakteri basILmasI gereken yerde keyboard buffer tIkanmI$ gibi davranIyor. textbackground() ile textcolor() komutlarI artik desteklenmediginden renklendirme i$lerini de standart olmayan yollarla yapmak zorunda kaldigimdan orada da bazi sicmalar soz konusu olabilir. bunlar daha cok win xp den kaynaklanan sorunlar. (bu arada kaynak kodu da yayinlayabilirim bi kac duzeltmeden sonra)
[attachmentid=73]
plazma text mod reader