The Chronic of Narnia Rap

24 replies · 5,575 views

Originally posted by Ragnor@Jan 2 2006, 01:38 PM
Madem rapçi çok bu forumda seversiniz bunuda 🙂.
http://www.youtube.com/w/SNL---The-Chronic...&page=1&t=t&f=b
[post=4164]Quoted post[/post]

burda heralde ben ve vigo dan baska rap seven yok..
<span style=\\\'font-size:21pt;line-height:100%\\\'><span style=\\\'color😮range\\\'> <span style=\\\'color:gray\\\'>.oO</span> bRoNX <span style=\\\'color:red\\\'>^</span> zOmbie bOys! <span style=\\\'color:gray\\\'>Oo.</span></span></span>
Originally posted by tURbO+Jan 3 2006, 06:33 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(tURbO @ Jan 3 2006, 06:33 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Ragnor@Jan 2 2006, 01:38 PM
Madem rapçi çok bu forumda seversiniz bunuda 🙂.
http://www.youtube.com/w/SNL---The-Chronic...&page=1&t=t&f=b
[post=4164]Quoted post[/post]

burda heralde ben ve vigo dan baska rap seven yok..
[post=4180]Quoted post[/post]

[/b][/quote]
Rap degilde R&B ve Hip-Hop'u cok severim bazilari rap ile hip-hop'un ayni oldugunu savunsada bence degil....
Yalniz degilsiniz...
Ben M&M severim. Draje olaraktan 😛
Ben de Rap severim. En cok da Run DMC, Bomfunk MC ve bazi Turkce rapciler... Bir aralar breakdance la da haşır neşirdim. Tabi ister istemez grafitti lerde ilgimi çekiyordu. Hatta belirtmiştim turbo ismini dergilerin grafitti köşelerinde çok görürdüm.
De şimdi bazı tipler yüzünden. Ki bunlar 50 Cent falan oluyor. Vigo'nun değimi ile çok "trendy" oldu 😃
O yüzden artık dinlemiyorum çok fazla. Zaten Run DMC 'nin adamlarından 1 isi öldürüldü. Bomfunk tarzını bozdu. Turkce rapten "Ceza fena değil.!" derken, meşhur olunca saçma sapan işler yapmaya başladı. En temizi 95 Cartel 🙂
Zaten bu sid ve mod müziklerle tanıştığımdan beri hepsi yalan oldu 🙂, Şimdi en çok Computer Scene jenerik müziğini dinliyorum...
bende bende
"Başlıktan bağımsız"
Benim sorunum Rap'le, rock'la, metal'le değil. Sorunum artık bütün bu türlerin yavaş yavaş tarihe karışması. Ondan bunu al, bundan bunu ekle. Ritm bilgisine, enstruman bilgisine, muzik bilgisine gerek olmadan birleştir al sana müzik diye sun. Çağ kokteyl çağı, hiç bir şeyin aslını bulamıyorsunuz.
90'larda sürekli aynı akoru basan ve sanki inanılmaz zor bir iş yapıyormuşçasına triplere giren bazı gruplar türedi. Ardından her grubun içerisine ağzı laf yapan rapçi geçinen tipler vokal yaptılar.. Bir de arkada plak sallayan dj koydular. Sonra aldılar 50,60,70,80'lerin müziklerini ısıtıp ısıtıp önümüze koymaya başladılar. Hem de çok kötü bir şekilde ısıtıldı bunlar. Şöyle bir çeşitlilik yelpazesi değil, bir nevi bulamaç oldu herşey.
Vaktiyle herhangi bir veya birkaç müzik türünü gerçekten dinleyen ve zevk alan insanların bu yeni bulamaçtan zevk aldıklarını sanmıyorum.
Şu anda yapılan müziklerin %95'ini, dinlemeye bile tahammülüm yok.
Neyse kurtlarımı dökmek için vesile oldu🙂
Chuck Schuldiner öldüğü gün içim bir cız etti benim. Tür yaratmış ender insanlardandı. O gün bu gündür Hydrogen'inkine yakın hisler taşıyorum.
P.S: Bu da off the topic. Konu Rap'di esasen 🙂
Abi bu kisaca 90kusaginin(ki buna bende dahilim teenage 90lara tekabul ettigi icin) deger yargisi problemi denio...
Bunun uzerinde ciddi arastirmalar var ve cogu bilimsel arastirma bu kusagin deger yargisi sorunu oldugunu,hicbirseye onem ve/veya deger vermedigini ve tuketim manyagi oldugunu ortaya cikarmis durumda.Ilerleyen kusaklarda bu bozulmalar katlanarak devam ediyor.Yani dicem odur ki bunnar iyi gunnerimiz....
Yok yaw hiçbir zaman bu kadar çabuk değişmez insan yapısı. 1950'lerin geçliğiyle 2000'lerin gençliği çok mu farklı? Aslında değil. James Dean'in "Rebel Without a Cause"u 1955 yapımıdır ve zamanın Amerikan gençliğini ele alır. Gel gör ki günümüzde dünyanın hemen her yerinde aynı alt yapıya sahiptir gençler. Bu "tüketim gençliği" hikayesi, "teknolojinin gelişiminin sonuçları" davaları 50-100 yıl önce "dünya savaşlarının sonuçları" gibi çok daha ciddi şekilde tartışılıyordu eminim. Gelin görün ki olayın kökü her zaman "medenileşme"ye dayanır ve medenileştikçe yaşam tarzları ve kültürler köklü değişikliklere uğrar. Aslında şu anda dünya genel olarak oldukça medeni bir seviyede ve medenileşme robotlaşma gibi farklı kavramlara dönene kadar evrim süreci yavaşlamış durumda. Bu konuda endişeniz olmasın yani.
Bu arada konu "Replying to The Chronic of Narnia Rap" idi dimi. Pardon 🙂 (Bu topic paso böyle gidecek anlaşılan ehehe)
Originally posted by tesla@Jan 3 2006, 01:04 PM
Ben de Rap severim.  En cok da Run DMC, Bomfunk MC ve bazi Turkce rapciler...  Bir aralar breakdance la da haşır neşirdim.  Tabi ister istemez grafitti lerde ilgimi çekiyordu. Hatta belirtmiştim turbo ismini dergilerin grafitti köşelerinde çok görürdüm.
De şimdi bazı tipler yüzünden. Ki bunlar 50 Cent falan oluyor. Vigo'nun değimi ile çok "trendy" oldu 😃
O yüzden artık dinlemiyorum çok fazla. Zaten Run DMC 'nin adamlarından 1 isi öldürüldü. Bomfunk tarzını bozdu. Turkce rapten "Ceza fena değil.!" derken, meşhur olunca saçma sapan işler yapmaya başladı.  En temizi 95 Cartel 🙂 
Zaten bu sid ve mod müziklerle tanıştığımdan beri hepsi yalan oldu 🙂,  Şimdi en çok Computer Scene jenerik müziğini dinliyorum...
[post=4201]Quoted post[/post]

Yenilerden BEKTAS ve SIRTLAN "Satirlarimiza Baslamadan" i al. dinle. cok guzel album. Cartel heyecani verecektir. Adam akilli duzgun parcalar var icerisinde.
Scene de baska Breakçi olması mutluluk verici. ben tek basima oldugumu zannediyordum. Gerci VIGO'nun da break dance perfonmanslarini unutmamak gerekir.
<span style=\\\'font-size:21pt;line-height:100%\\\'><span style=\\\'color😮range\\\'> <span style=\\\'color:gray\\\'>.oO</span> bRoNX <span style=\\\'color:red\\\'>^</span> zOmbie bOys! <span style=\\\'color:gray\\\'>Oo.</span></span></span>
Originally posted by skate@Jan 3 2006, 07:20 PM
Yok yaw hiçbir zaman bu kadar çabuk değişmez insan yapısı. 1950'lerin geçliğiyle 2000'lerin gençliği çok mu farklı? Aslında değil. James Dean'in "Rebel Without a Cause"u 1955 yapımıdır ve zamanın Amerikan gençliğini ele alır. Gel gör ki günümüzde dünyanın hemen her yerinde aynı alt yapıya sahiptir gençler. Bu "tüketim gençliği" hikayesi, "teknolojinin gelişiminin sonuçları" davaları 50-100 yıl önce "dünya savaşlarının sonuçları" gibi çok daha ciddi şekilde tartışılıyordu eminim. Gelin görün ki olayın kökü her zaman "medenileşme"ye dayanır ve medenileştikçe yaşam tarzları ve kültürler köklü değişikliklere uğrar. Aslında şu anda dünya genel olarak oldukça medeni bir seviyede ve medenileşme robotlaşma gibi farklı kavramlara dönene kadar evrim süreci yavaşlamış durumda. Bu konuda endişeniz olmasın yani.
Bu arada konu "Replying to The Chronic of Narnia Rap" idi dimi. Pardon 🙂 (Bu topic paso böyle gidecek anlaşılan ehehe)
[post=4222]Quoted post[/post]

PUBLIC ENEMY'nin 1987 yapimi "REBEL WITHOUT PAUSE" u da unutmamak gerekir. siddetle tavsiye ederim. Tum heavy metal vs gibi sarkilardan daha serttir.
ben günlerdir loopa takılmış halde, "alvin and the chipmunks"ın jenerik müziğini dinliyorum. metaliydi rapiydi bunlar hikaye.
ekleyeyim hatta buraya da
Originally posted by anesthetic@Jan 3 2006, 09:03 PM
ben günlerdir loopa takılmış halde, "alvin and the chipmunks"ın jenerik müziğini dinliyorum. metaliydi rapiydi bunlar hikaye.
[post=4231]Quoted post[/post]

Anaaa.. bu çizgifilm diilmiydi laam, hani şu kösteşebekler 🙂
Originally posted by anesthetic@Jan 3 2006, 10:03 PM
[post=4231]Quoted post[/post]

ehahau. baya tatlıymış. skate sende de worms'un soundtrack'i vardı onu koysana buraya.