once durumumu acIkLayayIm. elimde iki tane baski devre cizimi var, birisi cok hassas ve hic hata toleransI yok, ikincisi biraz daha hata toleransI var ve cok da hassas degil. ikinci devreyi a$agIda bahsettigim iki yontemle de baskI devresini yapmayI deneyip hangisi daha kullanILabilir test edicem ama burada da ugra$an varsa fikir alayIm diye soruyorum. daha oncesine kadar genelde asetat kalemi ile yollarI cizip demir3klor da erittim ama ozellikle ilk bahsettigim kartin asla boyle bir imkanI yok bilgisayarla bile zor yerle$tirdim ve kalemle cizilen kartlarIn kalitesi ortada. benim istedigimse yollarI ipincecik ve anakart uzerindeki yollar gibi yollarI olan ve profesyonelce hazirlanmI$ gibi gorunen bi kart yapmak.
burada baskI devre i$i ile ugra$an bildigim/tahmin ettigim kadariyla hades ve disq var.
- positive 20 ile ugra$an var mI ? yanyana yakIn ve cok ince yollarda, karma$Ik bi baskI devrede nasIL sonuc verir ? (NaOH banyosundan sonra kalemle yada kazIyIycI ile duzeltme yapmak zorunda kalir miyim mesela) kullananlar memnun mudur?
- positive 20 ile pozlandirilacak goruntu asetata mI aLInmaLIdIr, aydingere mi ? bazILarI aydinger daha iyi sonuc verir diyor
- pozlandirma I$IgI ne secilmelidir? ozel UV lambalarIndan almak mI gerekir, yoksa adi yada guc korumaLI ampuller i$ gorur mu ?
- inkjet ile transfer kagIdIna cIktI alip sonra utuyle bakIrLI plakete basma nasILdir? yanyana, yakIn ve cok ince yollarda karma$Ik bi baskI devrede nasIL sonuc verir? kullanan var mIdir?
- positive 20 ile yukarIdaki yontem kar$ILa$tirildiginda, kullanI$LILIk ve kalite acIsIndan hangisi daha tercih edilebilirdir?
- yoksa en iyisi paraya kIyIp ozel olarak urettirmek midir?
bu arada son bi$ii daha elimdeki kartlar uzerinde 1mm lik pad ler ve birinde 0.5mm digerinde 1mm lik vialar var. delmek icin gerekli uclar ve matkap da var ama hic el titremesi olmadan delmek icin delme tezgahI gibi bi$ii ariyorum. oyle bi$ii var mIdIr bildiginiz gordugunuz?
baskI devre yapImI