Originally posted by nightlord@Dec 23 2005, 05:29 PM
hmm bu durumda ilk dedigim sey yani io mapde kullanilmayan bi yerlere rtc registerleri konulur. mesela $d200-$d204 arasi gibi. benim dikkat cekmek istedigim kritik nokta erikin bahsettigi dma yapip c64 ramine access hakki elde etme ve bu sayede cpu ve vic accessleri bloklama olayina gerek olmadigi.
bu arada skate kardes sen de reu mu var... ve oyleyse vay sansli herif diycem 🙂
[post=3807]Quoted post[/post]
REU yok ne yazık ki ama REU benim hobim sayılır 🙂 Bir ara REU'ya code da yazdım. Racoon'a (Hitmen) yolluyordum o test ediyordu. Zaten mantığı ve kullanımı çok basit REU'nun ama ben özellikle realtime efektler için hızını test etmiştim. REU'da karakter setine convert edilmiş 3 renk grafik saklayıp realtime hafızaya açmayı denemiştim scroll ederken. Taş gibi çalışıyor walla deyyus. Amacım 64'ün hafızasına sığmayacak kadar uzun bir resmi REU'yla kaydırmaktı. Yalnızca çalıştığını görmek istiyordum. İşin komik iki tarafı;
1) Kimse bana o kadar uzun 3 renk grafik çizmedi.
2) Racoon yazdığım kodlara "çalışıyor" ya da "çalışmıyor" yorum yapıyordu, yine sonucunu göremiyordum 🙂
Ama elime geçse köpek gibi kod yazarım REU için. Her ayrıntısını bilirim aletin.