@speqtro: TV ile bir VGA monitör karşılaştırıldığında bence bu zahmete değer. Ancak bunun yanısıra ben zaten 1084 monitörlerden çok memnunum ve PC tarafında ise emulatörler VGA monitörde çalışıyor sonuçta.
Benim aklıma gelen proje biraz farklıydı bu işe benzer şekilde. 64 için PC'de bir tür remote desktop uygulaması ilginç olabilir. Herşey emulatörmüş gibi gözükecek ve PC'den yönetilecek. Örnek olarak ACME'den code yazılacak ve compile edilip çalıştırılacak. Ancak ekranda görünen görüntü emulasyon değil de gerçek bir 64'den alınacak. Zaten benzer sistemler var PC'de compile ettiğin şeyi 64'ün hafızaya transfer eden ya da cross assembler gibi bu işi iki c64 ile çözen. Ama benim dediğim çok parametrik olacaktı. Yine de harcanan emeğe değmeyeceğini düşünerek hiç denemedim böyle bir işe girişmeyi. Zaten c64 byte byte 50 FPS görüntü alınabilecek kadar hızlı bir alet değil. Video çıkışını kullandığımız zaman ise bu sistem birbirinden bağımsız iki uygulama haline geliyor. Biri 64'ün ses/video çıkışlarından PC'ye görüntü ve ses aktarmak, diğeri ise 64'ün hafızasını PC'den yönetmeye dönüşüyor. Ama işin tek ilginç tarafı ekranda gördüğümüz görüntüyle klavye'yi etkileşimli yapmak olabilir. Kısacası 64'ü PC'de yalnızca görmeyip, PC klavyesiyle de yönetebileceğiz gibi birşeyler işte....
commodore => pc monitör