arkadasa mektupdur oldugu gibi paylasiyim istedim bunuda spritus reason dersi filan istemistiya bende kendi yaraticilim dahilinde bildiklerimi paylastim
diger dersleri compozisyon iyi olan drey den bekleyin. ( muzigin dersiyoktur asinlda kendi gorusum delilik ve muzik ile ilgili bir konusma yapmistik dreyle sanirim orda anlatmak istedigimi cok iyi anlamisti drey) bende aslinda istek olursa plazma icin daha duzgun bir yazi yazabilrim
isterseniz yapmakla ugrasmayin yapilmsii var😃
"
dostum madem reson kulaniyorsun. guzel bir enturuman yaptim onu senle payasiyim istedim. yalniz ayni ses kalitesini yakalarmisin bilemem ben mac kulaniyorum... seninde mac istedigimi biliyorum arif soylemisti.amacim kiskandirmak degil yanlis anlama. bende bir mixer istiyorum oda sende var neyse konumuza donelim.
ben bir akrabadan bir akustuk gitar aldim oyle calmayi denem icin "konu ses muhendisligi" elektirikler kesik olnce tek eglence o kaldi. tellere vururken bazi sesler duydum iste oseslerin formlarini taklit etmeye calistim. tabi resonda hazir efekler var ama onlar dandik hep sabit. soyle dusundum gitarin sapi var sesler kalindan incaye gidiyor. ayni frekans gi bastan tize ok.ve resonda gitarin sapini buldum saliyarak yapmadim is suan bunla ovunuyorum af buyur
bide boyle gitarda sey var sapini tutugun teli assagi yukari oynatma var. oda telin gerginligi ile oynamak ufakta olsa aklima sey geldi gerginlik yine firekans demek yaliniz bunda vurus olmuyor nasil yaparim ses import alan malstrom bir isime yaradi kendi seslerini kapatim ve ayni firekans kontrolunden teli oynatma ses formunu yaptim. sonuncu olarakta gitarin ses ten sonra cok kisik olan waaaw waaw diye titremesi. gercek gitarda duymak zor. sesiz ortam olmasi lazim elektirikler kesikya onuda organ ekledim. release (envolepe R 100/ 97 degerinde) ile sesin akip gitmesini LFO danda dalgalanmalari "az" ayarladim senkronizasyonve tempo 200 civari gercegine yakin oldu
ses dagilimi spider ile gitardan cikisa ve malstoroma bide chorus son cikis maximizere bu kadar eger sende reason 3 varsa combinator calismaz benim midi klavye icindir o reson 4de var. onu silipde gondre bilirim. iyi bir ses muhandisligini yaptimi dusunuyorum. umarim isine yarar cunku resonun sesleri dirty demistim kirli demek degilmi? bu iyi perforsmanslik enstuman demende sana basarilar
bide masltromuin ensturumanin acarsan sanki notali gecikmeli ucak geciyor bu rastlanti idi bide oyle play de
emrah(the_prodigy)karakus
reason ensturuman yapimi
Last edited: 2010-09-04 19:43