devreci, keşke özel mesajı kullansaydın. 🙂 beni çok alakadar etmez, ürün senin ürünün, şöhret senin şöhretin. ben sadece özelden dostça bir uyarı yapmıştım ve bildiğin gibi benim de tahminim arkadaşlarının yaptığı yönündeydi. dediğim gibi scenerlar uyanık insanlardır ve böyle detaylara çok dikkat ederler. accountları ben de senin gibi tek tek demoblog viewlarına bakarak tahminler yürüterek tespit ettim. elimde bir liste yok.
arkadaşlarına şu lafı söylersen sanırım yeterli olacaktır. "desteğiniz için çok teşekkür ederim. ancak bir kullanıcının sırf bana destek vermek amacıyla birden fazla account yaratması gibi durumlar derhal tespit ediliyor ve zan altında kalan ben oluyorum. bu konuda beni madur etmezseniz sevinirim". bu yeterli olacaktır.
dikkat ettiysen olayı ilk farkeden keops "kendini bilen arkadaş: işler daha çirkinleşmeden şu sahte account işini sonlandır" gibi olabilecek en yumuşak şekilde uyarmış. rencide etmek istese çok daha sert ve doğrudan hedef göstererek konuşurdu.
burada bir diğer önemli nokta ise sorunun sadece senin ürününün haksız oy alması olmaması. asıl sorun pouet'deki veritabanı kirliliği. pouet'de çok salak muhabbetler döndüğü olur, saçma sapan olaylar yaşanır v.s. ancak "yiğidi öldür hakkını yeme" dedirtecek yanı güvenilir veritabanıdır. ürünler, gruplar, kullanıcılar, partiler v.s. hep son derece düzgün tutulmaya çalışılır. hatta hatta zamanında benim yarattığım ızmir'de gerçekleştirilmiş olan Summer Assembly '99 partisi defalarca silindi veritabanında "fake" olduğu gerekçesiyle. Yani adamlar hakkında birşey bilmedikleri, güvenilir olmayan hiçbir bilgiyi veritabanında tutmak istemiyorlar.
Umarım asıl problemi anlatabilmişimdir.
sekman (256b)