ERMAN AMIGA HOUSE'da çalışan (YADA ERMAN ELEKTRONıK) bi adam vardı... kendisi zOMBiE bOyS üyesi idi.. adı CAISERBOY idi... kendisi Kayseri'li imiş... CAISER ~ KAYSER = KAYSERı yada ingilizcesi = CAISER... adamın en meşhur özellii, bozulan amigaları sadece ellerini kullanarak tamir etmesiydi... yani amigayı açıp ellerini çipler üzerinde dolaştırıyor ve birden "hmmm... evet bu bozuk" diyor ve tamir ediyordu... meğerse amigada sık bozulan bi çiğ, yandıı zaman , power açıkken diğerlerinde daha sıcak oluyormuş... bu cin-ali de bunu çözmüş, zart diye tespit ediyormuş hahaaaha.....
=================================
skywalker/zOMBiE bOYS'a bir yılbaşı günü, gidip amiga 500 ve monitör almıştık... koşa koşa eve döndük... hemen açtık amigayı ve DOUBLE DRAGON'u oynamıştık... (amiga kickstart 1.2 idi🙂 iki kişi aynı anda.... saatlerce... sonra workbench disketini takıp bakmıştık... aklımız gitmişti... sonra akşam ben eve döndüm... c64 ümü açtım ve moralim bozulmuştu... hemen geos tu takmıştım... ve kendimi "olsun olm, bende de bööle windowlu falan bişiler var.. notepad de var..." diye gaz yapmıştım...
==================================
agnusda çalışırken, yine turbo ile sabahlamış ve sızmıştık... bi çığlık ve bağırma sesleri ile uyanmıştık... içeride müşteriler panik halinda pervaz aralarına zulalanmışlardı... "nooldu lan?" dedik... "deprem oldu deprem oldu" dediler... sanırım yıl 1990 dı ve hayatımızda bekli hiç deprem görmemiştik... turbo bana ben ona bakmış ve "fuck off ya uyumaya devam" demiş ve uyumuştuk....
===================================
spaztica (yada eski adı jason) arkadaşımız, yeni spor ayakkabı almıştı... agnus kadıköyde idi.. caferağa karşısında (eski commodore dergisinin en üst katı) gece karnımız acıkmıştı... bostancı dolmuşlarının kalktıı yerde, "gergo" adında, süper şiş yapan komik bi adam vardı... ulan naapmalı ne etmeli birini kafalıyıp geryo ya yollamalı... turbo ile dedikki spaza "kanka, sen yeni spor ayakkabı almışın, süper hızlı koşarsın şimdi... sen bi koşa kap gel gergoları" şeklinde gaz vermiştik... tabiiki arkadaşımız bu gazı damardan almış ve koşa koşa gitmişti gergoya....
====================================
bi gün ghost/bRONX la gergo da yiyoruz dürümleri... ocağın başında oturan ve gergo dediimiz kişi : "ulan bunlar dinazor y**raa! yiyin afiyet olsun, mutlu noeller" demişti... o an ghost ile komaya girdik, az daha boğuluyorduk...
====================================
ghost/bRONX alo-bilgide çalışırken, dinazorus'un 1.cisini yapmıştı.. (ben ikincisini yapmıştım) kardeşimiz oyunda bi level eksik olduu için o eksik code u yazcaktı... anamız ağladı MAX/BRONX ile o level ı yaptırmak için... i*bna paso sallıyodu... yok yapcam şu bu... bigün bize "ya siz eve gidin bu gece, bende saalim kafa şurda yaziim kodu" dedi... ok dedik gittik.. sabah geldimiizde ghost kardeşimiz bilgisayar başında uyuya kalmış, NCOMM açık, bbs'e halen bağlı (almanya) kendisi sysop oldu için time*out u bilmem kaçbin dakka idi... sanırım 10 saat falan bbs de takılmış, uyukusu gelmiş sızmış... ama hat açık halen... yıl 1991 di galba, 35 milyon TL telefon faturası gelmişti ofise... 1 alman markı = 5000 TL idi.. hesap edin.. 7000 mark galba.. yani yaklaşık 3500 dolar telefon parası hahahahhaah ki tel parası konusunda ghost'un daha çok vukuatı var anlatırım.... ayşe teyze var, 2.şube var.... yakında bu sayfada....
ünlü komiimiz hatçe men'in dedii gibi "lemings ler, leningsgradda, ayılara gazoz dayılara limon" satıryordu...
anılar # 1