dün gece birden "acaba posta kutusu kirasını yarmışmıydım bu sene?" diye bir soru geldi aklıma. her sene ocak ayında bu işin halledilmesi gerekiyor. PK : 59 - Bostancı - ıstanbul... Demin gittim postahaneye, sordum, acaba ben bu yıl ücreti ödedimmi? diye... görevli kadın beni hatırladı. sonra kontrol etti. ve şunu dedi : "15 yılı geçen abonelerimiz için 6 ay kadar bekliyebiliyoruz" ... yani ben gerçekten unutmuşum ödeme yapmayı. 1991'den beri kutum varmış orada... 17yıl... benim gibi 2-3 abone daha varmış onlarıda henüz expire etmemişler. nasıl olsa unutmuşlardır, birara gelirler diye...
vaybe... rahat rahat swap yapabilmek için kiraladığım PK üzerinden tam 17 yıl geçmiş. hüzünlendim... yaşlandığımı hissettim. o kutuya ne stuff'lar ne giga-packer ne zero-day release'ler yağmıştı... hemen ücretini ödedim. yıllık 3ytl olmuş fiyat süper düşmüş... hemen sordum "ya şöyle ben peşin peşin 10 yıllık ödesem ???" olmuyomuş....
bu posta kutusu hayatımda sanırım bir mihenk taşı durumunda... umarım yaşadığım sürece kaybetmem kutuyu 🙂 🙂 🙂
anektod