Arkadaşlar, donanımdan pek anlamadığım için biraz amatörce bir soru soracağım.
Commodore 64'ü örnek alırsak (aslında sorun genel bir soru), RS-232 portu belli bir baudrate'in üzerine çıkamaz. yani sanmıyorum ki RS-232 üzerinden 50 FPS ekran görüntü bilgisi gönderilebilsin. Ancak bunu TV-Out ve Monitör çıkışları yapabiliyor. Peki burada gönderilen veriler (özellikle monitör çıkışında) tam olarak nasıl bu kadar hızlı gönderilebiliyorlar? O çıkışların bir farkı olduğu kesin ancak benim aklıma şöyle saçma bir fikir geldi. Monitör çıkışı kullanılarak ve ekranda saçma sapan (ama mantıklı bir bilgi içeren) görüntüler oluşturarak RS-232'den daha hızlı veri transferi yapılabilir mi?
Diyeceksiniz neden Tape ya da Drive çıkışlarını sormuyorsun da RS-232 ile Monitör'ü soruyorsun. Aslında aklıma o da gelmedi değil ama özellikle RS-232'nin teknolojisi ile Monitör çıkışı arasındaki fark kafama takıldığı için soruyorum. RS-232'yi PC'den dolayı bilirim. Genellikle gönderme/alma işlemleri için 1'er pin kullanılır. Hatta çoğu örnekte yalnızca 3 pin RS-232 üzerinden iletişim için yeterlidir. şeytan dedi araştır şemaları incele, döküman oku, anlamaya çalış diye ama aklıma gelen anlık bir soru için bu kadar vakit harcamayayım dedim.
Umarım cevabı anlayabileceğim dilde yazarsınız 🙂 şimdiden teşekkürler.
Çıkış birimlerinin hızlarıyla ilgili genel bir soru