Bu başlık altında Plazma için yapılması gerekenleri toplayalım dedim. Aslında bir kısmı diğer başlıklarda geçen konular bunlar. Bir noktada toplarlamak amacıyla yeni bir başlık açıyorum.
* Okuyucu mektupları oluşması için duyuru ve editörün ulaşabileceği sabit bir mail adresi ya da tüm devamlı yazarların da yer aldığı bir mailing list. (konuyu ilk Hydrogen dile getirmişti)
* Derginin trajının ölçülmesi. En basit yöntemiyle download sayacı eklemek bir başlangıç olacaktır. (Vigo dile getirmişti)
* Plazma #1'in paketine sdl.dll'in eklenmesi (çeşitli forumlarda dile getirildi)
* Eski sayıların da gönüllüler tarafından (ben de bunlardan biriyim) HTML formatına çevrilerek tüm Plazmaların online versiyonlarının okuyucularla buluşturulması. ılk 3 sayının plain text formatı ve BB Code'un çok daha basit versiyonu olan tag kullanımı bu sayıların online versiyonlarının hazırlanmasını oldukça kolaylaştırıyor. Bu konuda Nightlord'dan HTML versiyon için takip etmemiz gereken standartları bize iletmesini rica ediyorum. Hatta bir CSS dosyası ve bir chapter örneği mükemmel olurdu.
Bu bölüme uzun uzun yorumlu karmaşık mesajlar değil de kısa kısa maddeler şeklinde yapılması gerekenleri yazarsanız iyi olur. Tabii gerçekten önemli gördüğünüz noktaları yazmanızı rica ediyorum. Kısacası "bir de şöyle birşey olsa fena olmaz" değil de "bu özellik derginin geleceğini olumlu etkiler" tipi maddeler.
Plazma ToDo List