puNky wrote:bence bu partilerin neden düzenlendiğini insanlara doğru bir şekilde aktarmaktan çok, ziyaretçileri parti mekanında tutabilmek için bir takım etkinlikler yapmak lazım. mesela bir takım sergiler, çeşitli oyun yarışmaları (oldskool oyunlar ya da partilerden çıkan popüler oyunlar mesela), bilgi yarışmaları, scene hakkında detaylı bilgiler (tarihi, gelişimi vs.) olabilir.
7D7'e bircok kompo katilim olmadigi icin iptal edildi. Ve yanlis hatirlamiyorsam benzeri bir durum Nightshift 2007'deki bazi kompolar icin de gecerli.
Yani oltaya balik gelsin diye etkinlik yapmak da yetmiyor bazen. Sanirim oltada herhangi bir yem olmayinca, yani baska bir deyisle isin ucunda sadece diger scenerlarla kapismak olunca pek kimse ugrasmaya deger bulmuyor ya da ben sadece iki parti deneyimim ve oncesi ile ilgili duyumlarimdan bunu cikariyorum.
Niyet birseyler uretmekse ki benim scene'den anladigim bu, her firsat degerlendirilmeli diye dusunuyorum. Zira ben nightshift 07'de on th fly compoya katilirken (disket cover) isin icinde Turbo var diye geri adim atmadim (yanlis anlasilmasin buyugumuzdur🙂). Amacim sadece insanlarin yuzunde tebessum birakmak ve basit de olsa birsey uretmis olmakti. Ve bunlari da basarmis olmak beni fazlasiyla tatmin etti.
Evet organizasyonlarin kusursuz olmadiginin farkindayim. Ama su foruma girip cikan bir suru sessiz misafir, takipci, scener (ya da baska ne ad verirseniz verin) birseyler uretmek icin de birilerinin onu durtmesini ya da rusvet vermesini beklememeli.
Sonucta scene'in temel tasi birsey uretmek ya da jargona uygun olarak product cikarmak degil mi?