Wireless kullanan arkadaşların tecrübelerini aktarmasını rica ediyorum.
Komşumla ortaklaşa bir ADSL olayına girdik. O iki sene anlaşma yapıp, Airties RT-205 Wireless ADSL Modem (PTT'nin verdiği cihazı) aldı. Bende ona erişip NET'e ortak olabilecek bir US-Robotics MaxG 5421A usb wireless alıcı. US-robo yu iki gün kullandım ama 2 gün içinde hemen bozuldu. Garantiye gitti bir hafta takıldı, sağolsunlar yenisi ile değişti geldi. Başta dikkatimi çeken ısınması idi.Gene bozulur bu sefer firma arıza çıkarır değişmez dedim gittim araştırdım en verimli çalışan Access Point dediler bende bir tane Zyxel G-570S Access Point aldım.
Sorunum şu, US-robo da adam gibi 1db anten ya var ya yok. Pertinax üzerine çizilmiş bakır hattı anteninden ibaret. Ama, sinyal seviyesi %28 olduğu halde kesintisiz süper işliyordu. Gittim bi ton para verdim 570S aldım içindede extrası güzel bir 5db antenle geldi. Seviye güzel Us-robo ya göre. Sinyal %55 in altına inmiyor. Ama, cihaz %56 ve üstü seviyeyi görmedende bağlantı kurmuyor. ışin kötü tarafı istikrarsız bir alım durumu var. %55 - %64 arası cihaz kafasına göre salınıyor. Mesela %59 iken ilk bağlantıyı okeyliyor. Sonra artık şansına MSN 'le muhabbet esnasında ne zaman %55 ve altına çekerse hop komple erişim sakatlanıyor. Msn düşüveriyor.
Wireless kullanan arkadaşlar var ise tecrübe ve önerilerini bekliyorum. Özellikle Zyxel AP ler hakkında.
Teşekkürler.
Wireless Access Point Kullanıcıları