Haber vereyim dedim, port düzgün sayılacak bir şekilde bitti bile. Hatta 20 dakikadır oynuyordum, şimdi bıraktım oyunu. Daha optimize edilebilecek çok şey var ve ufak tefek buglar da var oyunda. Bunları hallettikten sonra yeni bazı özellikler ekleyeceğim oyuna. Onlar da bitince ne olacak? Tabii ki release olacak 😉
Paylaşmak istediğim konu şudur ki GP2X 200 Mhz'de çalışırken ne adam akıllı emülatör çalıştırabiliyor ne de SDL librarysi kullanan kodları. Ama 250 Mhz'e overclock ettiğiniz anda herşey çatır çatır çalışıyor. Aslında 240-245'e kadar güvenli overclock. Benim cihaz 266'da biraz çalışıp kilitleniyor, 275 ve üstünde direk kilitleniyor. Ama 300'ü bile kaldıran varmış. ılginç...
şimdilik ben 250 Mhz'i baz alıyorum. Ancak oyunun menüsüne ekliicem overclock seçeneklerini. Problem yaşayan düşürebilecek, makinesi kaldıran ise yükseltebilecek ve daha smooth oynayacak.
Gelişmeler böyledir. Official olarak dalıyorum GP2X scene'ine yakında. Ama şimdilik SDL üzerinden. Bir sonraki oyunumu minimal lib ile kodlamayı planlıyorum. Bunlarla uğraşırken demo kodlamak için gerekli alt yapıyı da oluşturmuş olucam elbetteki.
I.F.O GP2X Portu