TBLe laf ettirilmemesi ayrı, eleştirmek ayrı mesele. ben eleştiri konusundaki eleştirine seni eleştirerek karşılık veriyorum; eleştiri için yapabilme yetkinliği gerek-şart değildir. lakin o ayarda kod yapabilen kişinin eleştirisi 10 kaplan gücündedir ve dikkate alınmalıdır. kedi gücündeki eleştirilerle kaplan gücündeki eleştirileri ayıran zaten söyleyenin becerisidir. ama yine de bir kedi sesi bile bence üzerinde düşünüldüğünü, eleştirmeyi hak ettiğini, daha iyisinin yapılabileceğinin bilindiğini (ama yapılmamış olmasına hayıflanıldığını) gösterir.
halka mal olmak diye bir konu da olamaz kardeşim; bir ajans kalkıp da bir başka yönetmenin işini apartıp kendine paye, elemanlarına da para çıkartıyorsa bu araklamaktır ve ülkemizde ajanslarca da pek bir sevilmektedir. benzer bir örnek vereyim, az daha ticarileştirerek işi... en son serdar erener'in apartmasını görmüştüm reklamlarda, dans eden çöp adamı... bu ne mal olmak meselesidir, ne de aparttığın yönetmene saygı göstermektir; saygı gösteriyorsan açarsın bi zaamet bi telefon, abicim senden aparttım, ama kazancımın bir kısmı senin hakkın, buyur al denilebiliyorsa eywallah derim.
haa... son satırı yazdıysan sadece, sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim.
sözümü spike jonze'un güzide videosu ile süslüyorum:
[youtube]0WW8flwpH-Q[/youtube]
bu da fikir araklandığında geldiği hali:
http://www.reklamlar.tv/rtv/sin/one/N/P_P/rv/BHFUM