ulan nightlord azından bal damlıyor yine...
kardeşime x 1000 katılıyor ve naçizane bir ilave, aslında bilgi vermek istiyorum.
bp türünden büyük partilerde, genelde voting çok saçma oluyor. yüksek ihtimal millet sarhoş yada stoned olduu için, parti başlarında birine görev veriliyor şunu şunu vote et bizim adımıza da...
dünden beri trsi internal forumda, wild compo'da 4.nasıl olundu? en az 2.lik olmalıydı gibi hüzünler esiyor.
01 1195 Suicide Barbie - TBL (PSP)
02 864 Matt Current - Shitfaced Clowns (GBA)
03 662 Your Song Is Quiet (Part 1) - Inward/CPU (ZX Spectrum)
04 631 Bloody Memories 2.01 - TRSI (XBox 360 / XNA)
31 oyla en azından 3.lük... keza bizim mal elemanlar, hepsi kafa bi dünya olduu için vote mote edememişler kendilerini...
tabi bu arada TBL süper bi demo çıkardı, MC'ın GBA (2.olan) da süperdi.... ama TRSI prod, 3.den çok çok iyiydi...
benim gözlemim, c64 tayfası en doğru şekilde değerlendirip vote ediyor gibi. keza partilerde tonla baba stuff kaynıyor bu vote yüzünden. bizim partilerde dahil şu sorun var, partiye 100 kişi geldi, 100'ü de her entry'ye iyi-kötü bi vote etmiyor... hesapları yaparken şuna bakıyoruz;
bi prod'a 3 oy gelmiş, 10 üzerinden 3 tane 10... = 30
bi prod'a da 4 oy gelmiş, 3 tane 7, bi tane 9 = 30
birine 3 vote, diğerine 4 vote, ikiside eşit puan... hangisi kazanır?
yani biraz "alengirli" bi iş bu voting...
keza, en önemli olay, en azından ilk başlarda, LOBı.
biz şimdi finliler gibi, partiye, türkiyeden 30 kişi gitsek...
her prod için en az 30 tane tam puan garanti... ok, bu çok doğru bişi diil. ama başlarda mecbur...
keza her zaman söyledim yine tekrar ediyorum. benim amacım, dünyayı türkiyeye getirmek... yani biz kasıp gideceğimize onlar gelsin buraya. onların gelmesi içinde bizim partilerin "baba" parti olması gerekiyor. "baba" partiden kastım, çıkacak olan prodların "baba"lığı...
bilecekki adamlar, tr'deki 7d den yada nightshift den illaki süper bişi çıkar...
keza, pouet gibi "lame" bi portald yazanlara kafanızı takmayın. reklamın iyisi kötüsü olmaz gibi bişi... hiç sevmiyorum pouet i ama sadece scene session'ımı devam ettirmek için, tr scene i için, arada girip "nice demo, kool" gibi basic şeyler yazarak katılımda bulunuyorum...
keza koskoca bp, organizatörü scamp bile "pouet" de tartışıyor bu sonic/sd olayını. bu da komiime gitti...
scene'in kalbi bence almanya da atıyor ... sayı ve grup bakımından. sonra finlandiya, isveç, norveç, danimarka, hollanda geliyor bence... bu yüzden önce almanları kazanmak lazım ... işimiz "türk" olduumuz için çok zor. çünki adamlar oradaki türklerden feci bezmiş ve bıkmış durumda. keza ben onların yerinde olsam bende bıkarım... haklılar... bu bakımdan, bizleri de, ülkemizi, tipimizi, düşüncelerimizi default olarak oradaki gurbetçiler gibi görüyorlar...
bunları nasııl yıkarız bilemiyorum. işimiz çok yani... 1994-95 gibi amiga'da ve c64'de kod olayını bıraktım, aslında "evet artık bırakıyorum" gibi değilde, iş güç mevzularından uğraşamadım ve bilgimin büyük bir kısmı uçtu gitti. bu bakımdan eski günlerdeki stuff çıkaracak gücüm yok. keza pc'yi sevmiyor, ve mucize bile olsa pc'de bişi kodlamak bana keyif vermiyor. zaten atı alan üsküdarı geçti.... yani bu zorlu savaşta benden ne yazıkki "coder" olarak bi cacık olmayacak...
elimden geldiğince "pr" işlerini hallediyorum. ama ne yazıkki iş siz gruplara kalıyor. yani : resident, raven, aeusrude, demodojo, glance, crescent, ascraeus vs vs vs...
yada, "ya baba boşver ya sende uçuyorsun, rahat ol, kasma" derseniz, rüzgarda sallanak bir yaprak gibi öylece havada süzülür bi gün yere düşer kaybolur gideriz...
bütun bunların yanı sıra, çözemediğim şey de şu, bu foruma üye olan hemen hemen herkes, şu bahaneleri yada sebepleri kullanabilir (bunlara bende dahilim)
- sınav var
- final var
- vize var
- hanım evde bekler
- abi çoluk çocuk var ne alaka şimdi
- kayımvaldelere gidiyoruz
- abi çok işim var
- ofiste ebem s*k*liyor, evde gider gitmez yatıyorum
- askere gidiyotum
- askere gidicem
- başımı / kıcımı kaşicak vaktim yok
- abi freelance iş yapıyorum mümkün diil..
bu uzar gider...
ama nedense, yabancı tanıdıım scener ların neredeyse (benimle yaşıt olanlar) evli, en az 2 çocuu var... ve her nasılsa demoscene'e, coding'e, üretime vakit buluyor...
sizce bunu nasıl başarıyorlar?