Elektroensefalogram (256b)

6 replies · 13,948 views

Resident'tan yeni bir 256b intro. Terapi kadar iddialı değil ama benim hoşuma gitti yine de 🙂
http://www.pouet.net/prod.php?which=30049
Dün geceki messenger oturumu sırasında yaptım bunu. Bi iki saat öncesinde PixelToaster'da çıkarmıştım ama, assembly'ye çevirmesi kolay oldu.
Maksat parmaklarımı kütletmek, gelecek prodlar için kendimi gerekli ruh halline sokmak 🙂
(Not: Intronun ismini hiç elimle yazmadım, hep copy paste 😛)
gayet hoş olmuş ama unutmaman gereken FPU da kullansan DIV her zaman yavaştır. DIV yerine MUL ile çözebileceğin hale getirirsen formülü yavaşlık da ortadan kalkacaktır.
mul'ları div'e çevirmiştim başta daha küçük olsun diye aslında. (* 0.33 yerine / 3 gibi) float sabitler iki byte integer olsun diye. Sonra 50byte doldurmam gerektiğini fark edince aklıma gelmedi onlar, ben de renk değiştirme ekledim 🙂
ilginç şekilde iki 256b'ta da boyut değil hız sıkıntısı yaşadım çatır çatır fpu kullanmaktan dolayı. biraz da o kısma çalışmam gerekiyor sanırım.
mul'lar daha hızlı olur o kesin. div'in mul'a göre daha az byte kapladığını hiç kullanmayı denemediğim için farketmemişim. trick için sağol ama mecbur kalmadıkça kullanmiicam hız problemi yüzünden.
p.s: kardeşim 240b'lık kodu 256b'a tamamlamak namına sonuna eklediğin string gereksiz olmuş. hatta hatta başta 200b civarındaysa öyle bıraksaydın. 256'ya tamamlamak marifet değil ki gerçekten sağlam birşeyler eklemiyorsan.
mul'dan div'e geçişte boyutu düşüren 4byte float'tan 2 byte integer sabitlere geçiş (yapıyorsan tabi). aslında bi kaç gün üstünde uğraşıp 128b'ye indirmeye çalışmayı da düşündüm ama vazgeçtim, o kadar ciddi bi release değil zaten. 256'ya tamamlıyorum çünkü 240'tan daha güzel duruyor. çok da kafaya takmıyorum o kadarını 🙂
PixelToaster'la yaptığım versiyonun C++ kaynak kodlarını da yolluyorum. Takip etmesi assemblyden daha kolay olacaktır.
Not: PixelToaster tam ekranken bazen anlamsızca feci yavaşlayabiliyor. Alt+Enter'la önce windowed sonra tam ekran yaparsanız düzelecektir. Sebebini öğrenirsem foruma yollayacağım.

Last edited: 2007-03-22 18:34