Gnostic'in Nightshift 2007 topicinde sorduğu soruya burdan devam ediyorum konuyu dağıtmamak için.
v2.0.0.1 kullanıyorum (daha dün update ettim). Önceki versiyon da 2.0'dı. Tahmin edebileceğinizden çok daha fazla cebelleştim ff ile. aranızda kaç kişi px (pixel) değil de em (element) kullanarak site yapmak zorunda kaldı? kaçınız bu siteyi ff'da çalıştırmak için aylarını harcadı? 🙂
ff forumlarına tek bir mesaj bile atmam gerekmedi. ne sorun yaşasam benden önce bikaçyüzbin kişinin yaşamış olduğunu gördüm. ancak ff'da çok eksik var henüz. belki v4 serisi beni tatmin eder. 2 ve 3 sanmıyorum...
Öncelikle javascript konusunda gerçekten çok kötü performans veriyor. Bunu bana sormanıza gerek yok, internette biraz gezinip performans testlerini ve diğer browserlarla karşılaştırmalarını araştırmanız yeterli.
VML (Vector Markup Language) gibi güzide dilleri desteklemiyor. Onlar da mı standart dışı? HTML standartı diyorsa Java ve Flash plugini de olmasın bare. Ha "onlar plugin ama" diyorsanız "vml plugini" istiyorum ben 🙂
Bunun gibi çok baş ağrıtıcı sorun yaşadım. Bir de tabii ki FF kullanıcılarının birçoğu IE 7.0'ı taklit olarak görüp, kullanmaya tenezzül etmedi. IE 7.0 da yeterli değil bana göre ama FF v4'den beklediğimi IE v8'den bekliyorum desem umarım ne demek istediğim anlatabilmiş olurum.
Bir de dikkatinizi çekiim, FF için site yaparsanız IE %99 destekler. "min-width" gibi bir iki property harici desteklemediği birşey görmedim pek. Yeni IE standartları destekliyor. Ama "fazlasını da" destekliyor. Olay benim kanaatimce bundan ibaret.
FF v.s IE