nightlord wrote:Sunu acik secik soyleyeyim. Mrr'a tasarimcilik konusunda Turkiye'de "senin daha gitmen gereken cooook yol var" diyecek pek adam yok.
Bunu isteyenle gunlerce tartisabilirim ve inanin o tartismayi kazanirim.
Selam Nightlord. Senle uzun zamandır tanışmayı istiyordum ama malesef tanışma fırsatımız olmadı. Kısmet bugüneymiş 🙂
Madem benim yazdığım bir nokta için yorum yapmışsın, ben de kendimce cevap niteliğinde 1-2 şey yazmak isterim.
Benim onu yazmamdaki sebep şuydu: Bir insan ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar kaliteli işler yaparsa yapsın; ne zaman ki üslubunu değiştirerek bazı şeyler yazmaya başlar; işte o zaman o yazdıklarından ötürü, ortada ne işleri kalır, ne de o işlerin kalitesiyle ismi kalır. çirkin birşeye dönüşür.
Orada anlatmak istediğim MRR arkadaşımızın maalesef yazmış olduğu şeyler, işlerinin önüne geçerek onları kararttı. Kendisinin "baştansavma iş ve kişileri kabullenemiyorum" ve "ben tasarımcıyım" demesi beni o yoruma yazmaya itmişti. Dediğim üzere, ben sadece yazılanları okuyup oradaki üslupdan yola çıkarak o tarz bir yorumda bulundum.çünkü daha önce de belirttiğim gibi biz label yapıştırmayı seven bir milletiz ve ben kişisel olarak label'ların başkaları tarafından insanlara yakıştırılmasını savunuyorum. Ben kendim için ne okuldayken, ne de iş hayatındayken "şöyleyim böyleyim, şöyle yaparım, böyle tasarlarım" demedim. demeyi de düşünmüyorum. "Elimden geleni yaparım" demek benim için daha uygun geliyor. Ama neticede neye kapasitem olup neye olmadığının da bilincindeyim. O yüzden her geçen gün yeni şeyler öğrenmeye gayret edip ilerlemeye çalışıyorum.
Tamam bir insanın kendisiyle övünüp kendisini lanse etmesi güzel ama bana pek uymayan birşey bu. bunu değerlendirirken "birşey yapamıyorsun" ya da "özgüven eksikliğin var" veya "senin de gitmen gereken çoook yol var daha" diyebilirsin. Açıkçası hiç de gocunmam. Tam tersine hoşuma gider, daha iyi olmak için bu beni kamçılar... çünkü herkesin her zaman herşeyi en iyi şekilde yapmak istemesi gibi; her zaman da yanlış yapması, eksik olması çok doğal ve olasıdır kanımca...
Burdaki arkadaşların birbirine sahip çıkması, koruması, savunması, saygı göstermesi çok güzel, çok hoş birşey. Ben de sevdiğim insanlar için, arkadaşlarım için hatta tanımadığım kişiler için bile savunma yapabilirim ya da gördüğüm yanlış birşey varsa onu yazabilirim. Zaten görüldüğü üzere aradaki arkadaşlık, iyi niyet ve samimiyet bu ortamı yaratıyor...
Neticede friendship rulez! 🙂 diyerek yazımı bitiriyorum...