Yillardir Bekledigimiz Haber: Farb-rausch Demotool

7 replies · 2,559 views

Toolu inceledim. İnsanların tek satır code yazmadan çok güzel görünen demolar yapabilmesi fikri bence çok kötü ve düşündürücü. Bu tür birkaç tool daha çıkıp bu olay yaygınlaşsa herkes scener kesilir başımıza. Bir de kıçımızı yırtıp yaptığımız demolar hakkında "editörle yapmıştır" ya da "ulan editörleri var bunun, herif hala kasıyor" tarzda yorumlar yapılabilir. Bence bu toolu yapan ekip harici hiçkimse kullanmamalı. Toola gelince, çok başarılı ancak henüz çok buglı. 3-4 bugını buldum bile. Report ettim hemen.
kesinlikle skate'e katılıyorum. bu tool bence sadece fr'nin başarısıdır ve kullanma hakkı sadece onların olmalı. bu şekilde yayınlayıp alınteri ile kodlayan coderları zan altında bırakmak da çok saçma.
son olarak tüm zamanların en iyi grubu the black lotus'tur 😃
bu ilk degil, zamaninda redsector demomaker da boyle bi cikis yapmisti, ama gorur gormez taniyorsun, ayirt ediyorsun tool demolarini. yeni teknikler cikinca demode (super uydu yanliz buraya) olur kisa zamanda.
he moves like a madman as he spins his disc.
Biraz off-topic ama yukarda gecmis diye soyleme geregi duydum: En iyi grup, en iyi demo, en iyi coder vs diye birsey yoktur. Sagda solda kendi favorilerinizi "en iyi" diye lanse etmenin (ve potansiyel tartisma noktasi yaratmanin) geregi yok.
Unregistered gözüktüğün için kim olduğunu anlayamadım. Ancak eğer Spritus'u tanıyor olsaydın "en iyi grup hedehödödür" dediği zaman bunu sana kabul ettirmeye çalışarak söylemediğini anlardın. Eğer tanıyorsan Spritus'u o zaman "tanıyamamışsın" derim 🙂
tnx skate.. 🙂
ben o cümleyi tamamen geyiğine sarfettim. sonundaki smile da zaten bunu belirtiyo. fr'yi de en az tbl kadar takdir ederim.
neyse.. sahi unregistered görünmektense reg olup bize katılsana. zaten sayımız az. ne kadar çok görünürsek o kadar iyidir. 😃
Spritus'a katılıyorum. Registered member olman daha iyi olur. En azından hitap edeceğimiz bir lakabın olur. Eğer tanınan bir scenersan ve kim olduğunun bilinmesini istemiyorsan fake bir nickle de register olabilirsin (tabii ki tercihimiz değildir eheh).
Bu arada toolun teknik özelliklerine diyecek birşey yok. Adam akıllı timeline'ı olan, oldukça sağlam 3d algoritmalar içeren, sağlam interfaceli bir tool. Gel gelelim ortaya çıkan sonuç hoşumuza gitmedi bizim. 3D Studio'da yapılan muhteşem bir render animasyonla realtime efektin arasındaki fark bu tool ile ölüyor. Çünkü bunda o render animasyonu realtime efekte çevirdiğinde kıyaslamada problem çıkıyor. Sonuçta ha mecvut bir demonun grafiklerini, müziklerini, efektlerini değiştirip yayınlamışsın, ha senin bunu yapman için birileri tool geliştirmiş... Ayrıca mevcut bir demodan efekt yürütmek bile bir beceri ister. Bu tool ile o kadar bile yeteneği olmayan kişilerin önü açılmış oluyor. Bu tür ince detaylar uçuştuğu için kafamda olumsuz bir mesaj attım.
cok iyi.